
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Goed gezond
Nederlandse vleesvervangers en plantaardige melk hebben gemiddeld een gezondere samenstelling dan die uit andere landen, blijkt uit onderzoek van ProVeg International. Hier werden Nederlandse alternatieven voor vlees en zuivel vergeleken met vervangers uit tien andere landen. Deze bleken vaak gezonder dan vergelijkbare dierlijke producten. Met name de plantaardige worst, kipnuggets en spek scoren goed en soja-, haver-, kokos- en amandelmelk blijken gezonder te zijn dan koemelk.

Nederlandse kassen openen hun deuren
Altijd al benieuwd wat er zich achter de glazen wanden van de Nederlandse kassen afspeelt? Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2025 openen ruim honderd glastuinbouwbedrijven in heel Nederland hun deuren tijdens Kom in de Kas. Jong en oud zijn welkom om te zien wat er groeit en bloeit, en om de groene liefde van de kwekers te ervaren. Van kleurrijke chrysanten tot sappige aardbeien en van bijzondere beestjes tot duurzame innovaties.

Exclusieve Pathé Popcorn
Ga voor een bioscoopervaring thuis met de enige echte Pathé Popcorn, te bestellen bij online bezorgdienst Flink. Vanaf nu zijn deze zakken in zowel zoete als zoute variant in de grote steden te bestellen. De popcorn wordt gemaakt volgens de bekende receptuur, die tot nu toe alleen in de bioscopen verkrijgbaar was. Extra leuk: Bij elke zak wordt een filmvoucher meegeleverd, waarmee filmliefhebbers direct kunnen genieten van de beste thuisbioscoopervaring.

Nu ook in Nederland
Move over sushi, step aside burgers! Hawaiian Poké Bowl, de nummer één poké bowl-keten in België, komt nu ook naar Nederland. Na succesvolle openingen in steden als Amsterdam en Utrecht is het nu de beurt aan Rotterdam. Hawaiian Poké Bowl wil met tropische vibes en gezond eten laten ze zien hoe fastfood ook anders kan: gezond, snel én smaakvol.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Deze nieuwe ijssmaken van Magnum wil je zeker proeven!

Van cocktail tot limo: leer het in de workshop van The Good Spice & Foodies Magazine

GEWONNEN: 3x 2 kaarten voor Cinema Culinair

Dit zijn dé smaken van het moment

Waarom iedereen deze zomer Mexicaans kookt (en jij straks ook!)

McDonald’s-fans opgelet: deze saus is nu te koop in een fles!

Je kunt nu je eigen slush puppy maken (en dit is hoe)

Waarom je voor gemak in de supermarkt vaak te veel betaalt
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.