
The Lemon Kitchen Sicilië
Lees verder na de advertentie
Jadis Schreuder is na haar eerste boek terug met nieuwe en natuurlijk heerlijke gerechten. Dit keer reis je met The Lemon Kitchen naar Sicilië; hét citroeneiland! Zoals je van haar gewend bent staat het boek vol met smakelijke recepten. Daarnaast vind je de prachtigste foto’s en mooiste verhalen over Sicilië. Kun je ook niet wachten tot het boek in de schappen ligt? Pre-order “The Lemon Kitchen Sicilië” nu in onze boekenshop en ontvang ‘m als eerste op de deurmat!

Veelzijdige keuken
Lees verder na de advertentie
“The Lemon Kitchen Sicilië” laat je proeven van de veelzijdigste keuken van Italië. Met 65 heerlijke, en ook mediterrane recepten brengt Jadis Schreuder de Siciliaanse keuken bij jou in huis. Jadis reisde het eiland rond op zoek naar authentieke recepten. Daarnaast zocht ze ook naar eerlijke en pure producten. Ontdek traditionele en nieuwe methodes voor verspillingsvrij koken waarmee je ook de verrassendste gerechten maakt. Dit boek is een persoonlijk reisverslag van Jadis, uiteraard boordevol smaakvolle recepten uit deze unieke Italiaanse regio.

Lees verder na de advertentie
De citroenen uit Sicilië
Jadis: “Ik was helemaal in mijn element in Sicilië! De kleuren van de natuur zijn daar zo intens. Als ik ergens blij van word dan is het de natuur die vol in bloei is, met zon en een strakke blauwe lucht. De citroenbomen deden mij denken aan The Tree of Life. De bomen straalden puur geluk en zonnige levenskracht uit. De citroenbloemetjes vond ik prachtig, deze groeien standaard naast de citroenbomen. Hoe bijzonder is het dat de steel van deze bloemetjes naar citroen smaakt!? Ik zou willen dat we deze ook in Nederland hadden, dan had ik ze zeker in mijn recepten verwerkt!”
Vervolg op The Lemon Kitchen kookboek
Lees verder na de advertentie
Dit boek is het vervolg op het succesvolle “The Lemon Kitchen kookboek“. De hoofdrol is wederom weggelegd voor de biologische citroen – hét wonderingrediënt voor in de keuken. Maak het verfrissende citrusjam-trio of een crunchy pasta met courgette en broodkruim. En wat dacht je bijvoorbeeld van feestelijke antipasti en de klassieker melanzane di parmigiano? Jadis’ recepten zijn duurzaam, eenvoudig en bovenal rijk van smaak. Kortom, food for the soul!
The Lemon Kitchen Sicilië als eerste in huis?
Bestel dit heerlijke boek via onze boekenshop en ontvang ‘m als eerste in huis! Het boek komt uit op 7 april 2022. Grijp niet mis en bestel ‘m nu alvast, zo weet je zeker dat je direct aan de slag kunt met de heerlijke recepten van Jadis.
Bestel het boek in onze boekenshop

Goed nieuws, we mogen alvast een heerlijk recept met jullie delen:
Pistache-ijs
Jadis: “Dit is het allerlekkerste ijs ever. Het is zoet, romig, fris en heeft een lichtzoute nasmaak. Ik heb een tip gekregen van de ‘pistache-expert’ van Taormina: maak altijd gebruik van volle biologische melkproducten en van een pure pistachepasta als je pistache-ijs wilt maken! Heel typisch Siciliaans is het om in de zomertijd een ‘broodje ijs’ te eten, dat zijn briochebollen met pistache-ijs. Als je in Sicilië op het strand bent geweest, heb je vast ooit een ijscokarretje gezien. Daar verkopen ze deze broodjes ijs. Ook dit pistache-ijs kun je in een briochebol doen.”

> naar het recept voor pistache-ijs
Lees ook:
Wil je iedere week de lekkerste Italiaanse recepten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.


