Advertentie
The Lemon Kitchen Sicilië
Jadis Schreuder is na haar eerste boek terug met nieuwe en natuurlijk heerlijke gerechten. Dit keer reis je met The Lemon Kitchen naar Sicilië; hét citroeneiland! Zoals je van haar gewend bent staat het boek vol met smakelijke recepten. Daarnaast vind je de prachtigste foto’s en mooiste verhalen over Sicilië. Kun je ook niet wachten tot het boek in de schappen ligt? Pre-order “The Lemon Kitchen Sicilië” nu in onze boekenshop en ontvang ‘m als eerste op de deurmat!
Veelzijdige keuken
“The Lemon Kitchen Sicilië” laat je proeven van de veelzijdigste keuken van Italië. Met 65 heerlijke, en ook mediterrane recepten brengt Jadis Schreuder de Siciliaanse keuken bij jou in huis. Jadis reisde het eiland rond op zoek naar authentieke recepten. Daarnaast zocht ze ook naar eerlijke en pure producten. Ontdek traditionele en nieuwe methodes voor verspillingsvrij koken waarmee je ook de verrassendste gerechten maakt. Dit boek is een persoonlijk reisverslag van Jadis, uiteraard boordevol smaakvolle recepten uit deze unieke Italiaanse regio.
De citroenen uit Sicilië
Jadis: “Ik was helemaal in mijn element in Sicilië! De kleuren van de natuur zijn daar zo intens. Als ik ergens blij van word dan is het de natuur die vol in bloei is, met zon en een strakke blauwe lucht. De citroenbomen deden mij denken aan The Tree of Life. De bomen straalden puur geluk en zonnige levenskracht uit. De citroenbloemetjes vond ik prachtig, deze groeien standaard naast de citroenbomen. Hoe bijzonder is het dat de steel van deze bloemetjes naar citroen smaakt!? Ik zou willen dat we deze ook in Nederland hadden, dan had ik ze zeker in mijn recepten verwerkt!”
Vervolg op The Lemon Kitchen kookboek
Dit boek is het vervolg op het succesvolle “The Lemon Kitchen kookboek“. De hoofdrol is wederom weggelegd voor de biologische citroen – hét wonderingrediënt voor in de keuken. Maak het verfrissende citrusjam-trio of een crunchy pasta met courgette en broodkruim. En wat dacht je bijvoorbeeld van feestelijke antipasti en de klassieker melanzane di parmigiano? Jadis’ recepten zijn duurzaam, eenvoudig en bovenal rijk van smaak. Kortom, food for the soul!
The Lemon Kitchen Sicilië als eerste in huis?
Bestel dit heerlijke boek via onze boekenshop en ontvang ‘m als eerste in huis! Het boek komt uit op 7 april 2022. Grijp niet mis en bestel ‘m nu alvast, zo weet je zeker dat je direct aan de slag kunt met de heerlijke recepten van Jadis.
Bestel het boek in onze boekenshop
Goed nieuws, we mogen alvast een heerlijk recept met jullie delen:
Pistache-ijs
Jadis: “Dit is het allerlekkerste ijs ever. Het is zoet, romig, fris en heeft een lichtzoute nasmaak. Ik heb een tip gekregen van de ‘pistache-expert’ van Taormina: maak altijd gebruik van volle biologische melkproducten en van een pure pistachepasta als je pistache-ijs wilt maken! Heel typisch Siciliaans is het om in de zomertijd een ‘broodje ijs’ te eten, dat zijn briochebollen met pistache-ijs. Als je in Sicilië op het strand bent geweest, heb je vast ooit een ijscokarretje gezien. Daar verkopen ze deze broodjes ijs. Ook dit pistache-ijs kun je in een briochebol doen.”
> naar het recept voor pistache-ijs
Lees ook:
Wil je iedere week de lekkerste Italiaanse recepten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.