
Of je eieren wel of niet in de koelkast moet bewaren, is een eeuwenoude discussie. Het ene kamp pleit voor, het andere kamp pleit tegen. Wie moet je vertrouwen? Foodies natuurlijk! Wij vertellen je waar jij jouw ei het beste kunt bewaren en specifiek welke plek een echte no go is. Lees dus maar snel verder!
Lees verder na de advertentie
Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Eieren in de koelkast bewaren
De meest logische plek om eieren te bewaren lijkt de koelkast deur. In de koelkast zit namelijk een standaard bakje voor je eieren. Dit moet dus wel de place to be zijn, toch? Helaas is dat niet waar. Hoe logisch het ook lijkt, de koelkastdeur is ongeschikt om je eieren in te bewaren. Het zit namelijk zo: de koelkastdeur is de meest warme plek van de koelkast. De deur zit namelijk het verst weg van het koelelement dat achterin de koelkast is geplaatst. Daarnaast open je deur regelmatig om wat in je koelkast te zetten of er juist uit te halen. Het openen en sluiten van de koelkast zorgt voor een warme luchtstroom waardoor de producten in de deur minder goed op temperatuur blijven en dat wil je natuurlijk niet. Kortom: de koelkastdeur is zeker niet de juiste plek om je eitjes te bewaren. Doe dit bij voorkeur dus ook niet meer.
Temperatuur eieren bewaren
Maar waar moet je ze dan wel bewaren? Om daarachter te komen, raadplegen wij het Het Voedingscentrum. Zij raden aan om eieren op een koude temperatuur te bewaren. Zo blijven ze het langst vers. De koude temperatuur remt de groei van bacteriën en zo krijgen ziekmakers als salmonella minder kans. De ideale temperatuur om ei te bewaren is 4°C. En laat dit nou net de temperatuur zijn van de middelste planken van de koelkast. Hier schommelt de temperatuur tussen de 4 en 6 graden °C en dat maakt het dé perfecte plek om eieren te bewaren voordat je aan de slag kunt met eieren koken.

Lees meer over eieren:
No waste: hierom moet je nooit het water van gekookte eieren weggooien
Shocking! Dit is het verschil tussen witte en bruine eieren
Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



