
Hoe lang moet broccoli koken?
Lees verder na de advertentie
Laten we beginnen met het antwoord op de belangrijkste vraag: ‘hoelang moet broccoli koken?’. Want alleen zo weet je hoe je broccoli het beste kan bereiden. Voor een perfecte gaarheid kook je de groente ongeveer vier tot vijf minuten in kokend water.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Broccoli koken
Broccoli koken en bereiden lijkt zo makkelijk, maar je moet toch net even weten hoe het moet.
- Voor het bereiden van broccoli, vul je eerst een (kook)pan met water. Voeg hier een snufje zout aan toe en breng aan de kook.
- Spoel vervolgens de broccoli af in een vergiet om eventueel zand te verwijderen en snijd de stronk af.
- Gooi de stronk niet weg, deze kan je gewoon opeten. Snijd hiervoor het onderste gedeelte van de stronk af en schil ‘m.
- De stronk snijd je vervolgens in gelijke stukken. De overgebleven broccoli snijd je in roosjes.
- Voeg de gesneden broccoli aan de pan toe en laat het ongeveer vier tot vijf minuten koken.
Wil je zeker weten dat de broccoli gaar is? Prik er dan met een mes of vork in. Wanneer dit geen moeite kost, is de groente goed gaar.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Broccoli bereiden
Naast koken, kan je broccoli ook (roer)bakken, wokken, stoven of stomen. Hier kan je dezelfde bereidingstijd voor aanhouden. Alleen stoven duurt wat langer. Denk hierbij aan een bereidingstijd van acht tot vijftien minuten. De broccoli is gaar wanneer je er met je vork in kan prikken.

Broccoli bereiden: zo doe je dat
Broccoli roosteren
De beste manier om je broccoli lekkerste crispy te maken. Je kunt de roosjes heerlijk knapperig maken door deze te roosteren in de oven. Je marineert ze na het snijden in olie, voegt hier je favoriete saus en kruiden aan toe en je roostert hem voor 20 minuten op 180 graden.
Broccoli recepten:
Op zoek naar de lekkerste broccoli recepten? Lees dan onderstaand artikel:
Onze tips

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Zelf groentesoep maken? Met deze tips lukt het altijd (zelfs zónder zakjes)

Misselijk maar toch iets eten? Deze recepten helpen écht

Zo maak je de perfecte Halloween-pompoen (zonder geklieder)

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in oktober

7 soorten paddenstoelen om mee te koken (+ recepten)

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




