
Gepofte bietjes met Gorgonzola
Lees verder na de advertentie
Een goed voorgerecht heeft niet veel nodig. Met een stuk lekkere kaas kom je al een heel eind. Gorgonzola heeft een uitgesproken en kenmerkende smaak en laat daardoor elk gerecht stralen. De kaas smaakt dus niet alleen lekker op een toastje of afsluiting van een diner op een kaasplank maar juist ook heel goed als start van het diner! Wat denk je bijvoorbeeld van gepofte bietjes met Gorgonzola?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing
Hoe maak je groenten extra lekker en speciaal? Door er Gorgonzola aan toe te voegen natuurlijk! De pittige Gorgonzola is een mooie tegenhanger van de zoete gepofte bietjes met kersendressing. Kersen en blauwe kaas lijkt een spannende combinatie maar probeer het eens. Na dit voorgerecht zijn je smaakpapillen wakker! In het recept gebruiken we niet voor niets Gorgonzola Piccante, de pittige variant van de kaas. Vind je deze net wat te pikant? Dan kan je ook Gorgonzola Dulce gebruiken, die is qua smaak en structuur wat zachter en romiger.
> naar het recept: gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing
Gorgonzola
Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.


Lees ook:
7x verrassende recepten met Hollandse groenten
Wat is Gorgonzola en wat kun je ermee?
Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Italiaanse supermarkt
Onze tips

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

6x bakken met speculaaskruiden

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




