Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Bietencarpaccio met gepofte knoflook, tuinkers en kaascroutons

7x verrassende recepten met Hollandse groenten

Advertentie

Lokale seizoensgroenten smaken het lekkerst, zitten vol voedingsstoffen en zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Zet dus wat vaker groenten van eigen bodem op het menu. Bijvoorbeeld met deze heerlijke recepten!

Recepten met Hollandse groenten

Hollandse pot is veel spannender dan je misschien wel denkt. De andijvie hoeft niet altijd in de stamppot en een winterpeen kun je best poffen. Met deze heerlijke recepten bereid je Hollandse groenten om je vingers bij af te likken!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Cover voor

Hollandse kropsla met zoetzure komkommer

Met de Hollandse groenten kropsla en komkommer tover je binnen no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Zo ook deze salade. Door de komkommer in te maken krijgt het een heerlijke zoetzure smaak. Dat geeft de salade een lekker zuurtje.

Naar het recept
Cover voor

No-knead-broodje met groentespread en ijsbergsla

Heb je vaak last van kramp in je arm na het deeg kneden? Niet bij deze no-knead broodjes! Al smaakt de groentespread met ijsbergsla ook heerlijk op een gewone boterham.

Naar het recept
Bietencarpaccio met gepofte knoflook, tuinkers en kaascroutons

Bietencarpaccio met gepofte knoflook, tuinkers en kaascroutons

Het ziet er net zo feestelijk uit als een ‘gewone’ carpaccio, dus daar hoef je het niet voor te laten. Lekker fris met de tuinkers en toch een bite door de zelfgemaakte kaascroutons.

Naar het recept
Cover voor

Gebraiseerde kool met duxelles

Duxelles, zo noem je een mengsel van fijngesneden ui, knoflook en champignons. De perfecte smaakmaker voor je gebraiseerde kool. Probeer maar!

Naar het recept
Cover voor

Gegrilde andijvie met krokante sjalot en rozijnen

Door andijvie te grillen, krijgt de groente een verrassende smaak. Zo wordt de groente gelijk een stuk spannender dan in de standaard stamppot.

Naar het recept
selderijsoep

Selderijsoep

Selderijsoep, dat is een keer wat anders dan gewone groentesoep. De soep is lekker pittig van smaak door de toegevoegde mierikswortelpasta. Proef maar!

Naar het recept
Cover voor

Gepofte winterpeen met walnoot en appel

Het zoete van de winterpeen en appel gaat perfect samen. Helemaal in combinatie met de aardse walnoten. Geloof ons maar: dit bijgerecht wil je in je vaste kookrepertoire opnemen.

Naar het recept

 

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!