Gepofte bietjes met Gorgonzola

Een goed voorgerecht heeft niet veel nodig. Met een stuk lekkere kaas kom je al een heel eind. Gorgonzola heeft een uitgesproken en kenmerkende smaak en laat daardoor elk gerecht stralen. De kaas smaakt dus niet alleen lekker op een toastje of afsluiting van een diner op een kaasplank maar juist ook heel goed als start van het diner! Wat denk je bijvoorbeeld van gepofte bietjes met Gorgonzola?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Hoe maak je groenten extra lekker en speciaal? Door er Gorgonzola aan toe te voegen natuurlijk! De pittige Gorgonzola is een mooie tegenhanger van de zoete gepofte bietjes met kersendressing. Kersen en blauwe kaas lijkt een spannende combinatie maar probeer het eens. Na dit voorgerecht zijn je smaakpapillen wakker! In het recept gebruiken we niet voor niets Gorgonzola Piccante, de pittige variant van de kaas. Vind je deze net wat te pikant? Dan kan je ook Gorgonzola Dulce gebruiken, die is qua smaak en structuur wat zachter en romiger.

> naar het recept: gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.

gorgonzolalogo gorgonzola

Lees ook: