Advertentie
Gepofte bietjes met Gorgonzola
Een goed voorgerecht heeft niet veel nodig. Met een stuk lekkere kaas kom je al een heel eind. Gorgonzola heeft een uitgesproken en kenmerkende smaak en laat daardoor elk gerecht stralen. De kaas smaakt dus niet alleen lekker op een toastje of afsluiting van een diner op een kaasplank maar juist ook heel goed als start van het diner! Wat denk je bijvoorbeeld van gepofte bietjes met Gorgonzola?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing
Hoe maak je groenten extra lekker en speciaal? Door er Gorgonzola aan toe te voegen natuurlijk! De pittige Gorgonzola is een mooie tegenhanger van de zoete gepofte bietjes met kersendressing. Kersen en blauwe kaas lijkt een spannende combinatie maar probeer het eens. Na dit voorgerecht zijn je smaakpapillen wakker! In het recept gebruiken we niet voor niets Gorgonzola Piccante, de pittige variant van de kaas. Vind je deze net wat te pikant? Dan kan je ook Gorgonzola Dulce gebruiken, die is qua smaak en structuur wat zachter en romiger.
> naar het recept: gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing
Gorgonzola
Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.
Lees ook:
7x verrassende recepten met Hollandse groenten
Wat is Gorgonzola en wat kun je ermee?
Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Italiaanse supermarkt
Onze tips
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de lekkerste recepten met groene asperges
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.