
Aziatische kookboeken
Lees verder na de advertentie
Heb je Foodies Thailand al in huis? Dan weet je natuurlijk als geen ander hoe lekker de Aziatische keuken kan zijn. Wij halen onze inspiratie niet alleen direct uit Thailand, China of Japan, we bladeren ook erg graag door de beste Aziatische kookboeken. Wij zetten natuurlijk onze favoriete Aziatische kookboeken voor je op een rijtje.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Groot Aziatisch kookboek
Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
In de reeks ‘culinaire klassiekers’ mag het ‘Groot Aziatisch kookboek’ niet ontbreken. Het is een van de weinige boeken waarin alle verschillende Aziatische keukens aan bod komen. Niet alleen de populaire Thaise en Japanse keuken, maar ook minder bekende als de Pakistaanse en Maleisische worden behandeld. Naast dat het boek gewoonweg vol staat met heerlijke recepten, leer je alles over de basisingrediënten en kookgewoontes uit deze landen.

Lees verder na de advertentie
Even Chinees koken
Waar ‘even Chinees halen’ een volledig ingeburgerde uitdrukking is in Nederland, is zelf Chinees koken voor de meeste Nederlanders minder vanzelfsprekend. Zonde, want de meest authentieke Chinese gerechten kun je ook eenvoudig thuis maken. Dat laat de van oorsprong Chinese Suzie Lee zien met haar boek ‘Chinees!’. Naast de lekkerste recepten voor pannenkoekjes met pekingeend, dimsum en chili-olie staat dit kookboek bomvol tips en leuke anekdotes. En geloof ons, daar kan geen plastic bakje afhaalchinees tegenop.

Lees verder na de advertentie
Eenpanscurry
De hele wereld rondreizen op zoek naar de beste curryrecepten. Dat klinkt toch als een grote droom? Voor Dan Tooms, beter bekend als The Curry Guy, is het werkelijkheid. In zijn nieuwste boek ‘The Curry Guy’ uit één pan verzamelde hij meer dan 150 curry’s, stoofschotels, soepen, wok- en braadgerechten die je in één pan kunt bereiden. Met eenvoudige, stap-voor-stap instructies maak je de gerechten eenvoudig in je eigen keuken.

Lees verder na de advertentie
Wokbijbel
Van fried rice tot kip met citroengras, van pad thai tot noedels met buikspek: uit de wok is alles lekker. In ‘Wokbijbel’ van Noni Kooiman staan niet alleen meer dan 200 verrassende recepten om in de wok te bereiden, ook biedt het boek uitleg over technieken en handige tips en tricks voor wanneer je thuis met de wok aan de slag gaat.

Lees verder na de advertentie
Makkelijke noedels
Heb je zin in een snel bordje comfortfood? Dan zijn noedels het antwoord. In ‘Makkelijke noedels’ deelt de Britse Pippa Middlehurst meer dan 60 noedelgerechten die zowel makkelijk als snel te maken zijn. Snel, sneller en supersnel zelfs, het boek is namelijk ingedeeld in hoofdstukken met recepten die je binnen 30, 20 of zelfs 10 (!) minuten op tafel zet. Dit boek is hét bewijs dat je met minimale inspanning ontzettend smaakvolle gerechten bereidt.

Lees verder na de advertentie
Voedzaam en vegetarisch Indiaas
Waar je bij de Indiase keuken misschien denkt aan butter chicken en lamscurry, kent India ook enorm veel vegetarische gerechten. Sterker nog, een groot deel van de Indiase bevolking is vegetariër. In ‘Vega India’ deelt de in Oost-India geboren Paulami Joshi voedzame vegetarische maaltijden die ze thuis graag maakt. Of je nu minder dierlijke producten, vegetarisch of zelfs volledig veganistisch eet: koken uit dit boek is een feest voor iedereen.

Lees verder na de advertentie
Lees ook:
Onze tips

11x onze favoriete Indiase recepten

Naan, papadum of dosa: dit Indiase brood past bij je gerecht

Indiase rechter bepaalt: wie is de bedenker van butter chicken?

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.



