
Colorful Food
Lees verder na de advertentie
In dit boek combineert Sharon de Miranda diverse eetculturen, zoals de Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en de Indische keuken in haar recepten. Ze vindt het belangrijk om met seizoensproducten te werken die – als het even kan – uit Nederland komen. “Colorful Food” is opgedeeld in de vier seizoenen zodat je eenvoudig een gerecht kunt kiezen dat bij de tijd van het jaar past. De recepten zijn perfect voor gezinnen, feestjes, etentjes en zondagen: de momenten die vragen om een tafel vol met lekkere en goed te combineren gerechten!

Sharon de Miranda
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Sharon de Miranda is geboren in Nederland en deels opgegroeid op Curaçao. Daar volgde ze de koksopleiding waarbij de Zuid-Amerikaanse keuken centraal stond. Ze ronde haar opleiding af in Amsterdam, met het accent op de klassieke Franse keuken. Sinds 2015 is ze iedere week te zien in het tv-programma BinnensteBuiten waar ze eenvoudig te bereiden gerechten maakt die betaalbaar zijn voor iedereen.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Kleurrijke recepten
Als je even door het boek heen bladert begrijp je direct waar de titel vandaan komt. Elk recept ziet er ongelooflijk kleurrijk en smakelijk uit. Het liefst zouden we alle recepten één voor één willen proeven. De prachtige foto’s zijn gemaakt door But First Salt. Het boek “Colorful Foods” is een vrolijk boek dat past bij een zonnige dag. Al kun je het boek ook gerust openslaan op een druiligere dag, er staan recepten in voor alle vier de seizoen.
Maakbaar én lekker
Stuk voor stuk zijn de recepten goed maakbaar. Er komen geen moeilijke technieken aan te pas, en al helemaal geen aparte schuimpjes. Dat maakt dat dit boek misschien wel je nieuwe grote vriend is voor elk moment dat je graag even de keuken induikt. Je vindt recepten die niet misstaan bij een uitgebreid diner (alleen al door vele kleuren in elk gerecht) en recepten die zo op tafel staan voor doordeweeks. De gemene deler? De recepten zijn makkelijk te maken, zitten boordevol lokale ingrediënten (mits je naar het seizoen kookt) én zijn ontzettend lekker.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Sharon de Miranda: “Mijn lievelingstaart, al járen!”
Sharon de Miranda: “Een top bijgerecht, en met wat brood erbij maak je er zo een mooie lunch of licht avondmaaltje van.”
Onze tips

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.





