Advertentie
Colorful Food
In dit boek combineert Sharon de Miranda diverse eetculturen, zoals de Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en de Indische keuken in haar recepten. Ze vindt het belangrijk om met seizoensproducten te werken die – als het even kan – uit Nederland komen. “Colorful Food” is opgedeeld in de vier seizoenen zodat je eenvoudig een gerecht kunt kiezen dat bij de tijd van het jaar past. De recepten zijn perfect voor gezinnen, feestjes, etentjes en zondagen: de momenten die vragen om een tafel vol met lekkere en goed te combineren gerechten!
Sharon de Miranda
Sharon de Miranda is geboren in Nederland en deels opgegroeid op Curaçao. Daar volgde ze de koksopleiding waarbij de Zuid-Amerikaanse keuken centraal stond. Ze ronde haar opleiding af in Amsterdam, met het accent op de klassieke Franse keuken. Sinds 2015 is ze iedere week te zien in het tv-programma BinnensteBuiten waar ze eenvoudig te bereiden gerechten maakt die betaalbaar zijn voor iedereen.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Kleurrijke recepten
Als je even door het boek heen bladert begrijp je direct waar de titel vandaan komt. Elk recept ziet er ongelooflijk kleurrijk en smakelijk uit. Het liefst zouden we alle recepten één voor één willen proeven. De prachtige foto’s zijn gemaakt door But First Salt. Het boek “Colorful Foods” is een vrolijk boek dat past bij een zonnige dag. Al kun je het boek ook gerust openslaan op een druiligere dag, er staan recepten in voor alle vier de seizoen.
Maakbaar én lekker
Stuk voor stuk zijn de recepten goed maakbaar. Er komen geen moeilijke technieken aan te pas, en al helemaal geen aparte schuimpjes. Dat maakt dat dit boek misschien wel je nieuwe grote vriend is voor elk moment dat je graag even de keuken induikt. Je vindt recepten die niet misstaan bij een uitgebreid diner (alleen al door vele kleuren in elk gerecht) en recepten die zo op tafel staan voor doordeweeks. De gemene deler? De recepten zijn makkelijk te maken, zitten boordevol lokale ingrediënten (mits je naar het seizoen kookt) én zijn ontzettend lekker.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Sharon de Miranda: “Mijn lievelingstaart, al járen!”
Sharon de Miranda: “Een top bijgerecht, en met wat brood erbij maak je er zo een mooie lunch of licht avondmaaltje van.”
Onze tips
Foodies boekenclub: “De bijbel van de Spaanse keuken”
Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub
Foodies boekenclub: “Verrot lekker desembrood” van Christian Weij
Foodies boekenclub: “Chin. Ind. Rest. Kookboek”
Dit zijn de beste Aziatische kookboeken
Foodies boekenclub: “Groenvoer” van Tobias Camman
Foodies boekenclub: “The Curry Guy Thai”
Foodies boekenclub: “Kin Thai”
Foodies boekenclub: “Boergondisch”
Foodies boekenclub: “Vega India”
Foodies boekenclub: “Italopop”
Foodies boekenclub: “Everyday Vegan in 30 minuten”
Foodies boekenclub: “The Curry Guy één pan”
Foodies boekenclub: “Earth’s Own Cuisine”
Foodies boekenclub: “Met Lynn de keuken in”
Foodies boekenclub: “Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes”
Bas Erkens
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas=baas is zijn levensmotto. Dipt zijn chips in de salsa, maar danst het ook.