Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Sinaasappel-cheesecake

Foodies boekenclub: “Colorful Food”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Colorful Food

In dit boek combineert Sharon de Miranda diverse eetculturen, zoals de Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en de Indische keuken in haar recepten. Ze vindt het belangrijk om met seizoensproducten te werken die – als het even kan – uit Nederland komen. “Colorful Food” is opgedeeld in de vier seizoenen zodat je eenvoudig een gerecht kunt kiezen dat bij de tijd van het jaar past. De recepten zijn perfect voor gezinnen, feestjes, etentjes en zondagen: de momenten die vragen om een tafel vol met lekkere en goed te combineren gerechten!

Colorful Food

€ 29,99
Colorful Food cover

Sharon de Miranda

Sharon de Miranda is geboren in Nederland en deels opgegroeid op Curaçao. Daar volgde ze de koksopleiding waarbij de Zuid-Amerikaanse keuken centraal stond. Ze ronde haar opleiding af in Amsterdam, met het accent op de klassieke Franse keuken. Sinds 2015 is ze iedere week te zien in het tv-programma BinnensteBuiten waar ze eenvoudig te bereiden gerechten maakt die betaalbaar zijn voor iedereen.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kleurrijke recepten

Als je even door het boek heen bladert begrijp je direct waar de titel vandaan komt. Elk recept ziet er ongelooflijk kleurrijk en smakelijk uit. Het liefst zouden we alle recepten één voor één willen proeven. De prachtige foto’s zijn gemaakt door But First Salt. Het boek “Colorful Foods” is een vrolijk boek dat past bij een zonnige dag. Al kun je het boek ook gerust openslaan op een druiligere dag, er staan recepten in voor alle vier de seizoen.

Maakbaar én lekker

Stuk voor stuk zijn de recepten goed maakbaar. Er komen geen moeilijke technieken aan te pas, en al helemaal geen aparte schuimpjes. Dat maakt dat dit boek misschien wel je nieuwe grote vriend is voor elk moment dat je graag even de keuken induikt. Je vindt recepten die niet misstaan bij een uitgebreid diner (alleen al door vele kleuren in elk gerecht) en recepten die zo op tafel staan voor doordeweeks. De gemene deler? De recepten zijn makkelijk te maken, zitten boordevol lokale ingrediënten (mits je naar het seizoen kookt) én zijn ontzettend lekker.

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Sharon de Miranda: “Mijn lievelingstaart, al járen!”

Colorful Food: Sinaasappel-cheesecake

Sharon de Miranda: “Een top bijgerecht, en met wat brood erbij maak je er zo een mooie lunch of licht avondmaaltje van.”

Sperziebonensalade
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!