
Colorful Food
Lees verder na de advertentie
In dit boek combineert Sharon de Miranda diverse eetculturen, zoals de Nederlandse, Surinaamse, Antilliaanse en de Indische keuken in haar recepten. Ze vindt het belangrijk om met seizoensproducten te werken die – als het even kan – uit Nederland komen. “Colorful Food” is opgedeeld in de vier seizoenen zodat je eenvoudig een gerecht kunt kiezen dat bij de tijd van het jaar past. De recepten zijn perfect voor gezinnen, feestjes, etentjes en zondagen: de momenten die vragen om een tafel vol met lekkere en goed te combineren gerechten!

Sharon de Miranda
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Sharon de Miranda is geboren in Nederland en deels opgegroeid op Curaçao. Daar volgde ze de koksopleiding waarbij de Zuid-Amerikaanse keuken centraal stond. Ze ronde haar opleiding af in Amsterdam, met het accent op de klassieke Franse keuken. Sinds 2015 is ze iedere week te zien in het tv-programma BinnensteBuiten waar ze eenvoudig te bereiden gerechten maakt die betaalbaar zijn voor iedereen.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Kleurrijke recepten
Als je even door het boek heen bladert begrijp je direct waar de titel vandaan komt. Elk recept ziet er ongelooflijk kleurrijk en smakelijk uit. Het liefst zouden we alle recepten één voor één willen proeven. De prachtige foto’s zijn gemaakt door But First Salt. Het boek “Colorful Foods” is een vrolijk boek dat past bij een zonnige dag. Al kun je het boek ook gerust openslaan op een druiligere dag, er staan recepten in voor alle vier de seizoen.
Maakbaar én lekker
Stuk voor stuk zijn de recepten goed maakbaar. Er komen geen moeilijke technieken aan te pas, en al helemaal geen aparte schuimpjes. Dat maakt dat dit boek misschien wel je nieuwe grote vriend is voor elk moment dat je graag even de keuken induikt. Je vindt recepten die niet misstaan bij een uitgebreid diner (alleen al door vele kleuren in elk gerecht) en recepten die zo op tafel staan voor doordeweeks. De gemene deler? De recepten zijn makkelijk te maken, zitten boordevol lokale ingrediënten (mits je naar het seizoen kookt) én zijn ontzettend lekker.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Sharon de Miranda: “Mijn lievelingstaart, al járen!”
Sharon de Miranda: “Een top bijgerecht, en met wat brood erbij maak je er zo een mooie lunch of licht avondmaaltje van.”
Onze tips

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!

Dit zijn de beste kookboeken van 2024

Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.