
Zalmbonbons zijn wat ons betreft het perfecte voorgerecht: chique, makkelijk te bereiden én snel! Wil je zelf zalmbonbons maken maar weet je niet goed hoe? Lees dan snel verder want wij delen de beste tips en het ultieme recept zodat jij gelijk aan de slag kunt gaan!
Lees verder na de advertentie
Zalmbonbons maken
Op een zwoele zomeravond, met kerst of gewoon als weekendproject: zalmbonbons maken is eigenlijk altijd een goed idee. Niet alleen omdat de smaak fantastisch is maar ook omdat dit eenvoudige voorgerecht er verrassend feestelijk uit ziet. Daar maak je indruk mee!
De bonbons zijn ook heel geschikt om als amuse of borrelhapje te serveren.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Zalm marineren
De belangrijkste tip voor wie zelf zalmbonbons gaat maken, is om de vis te marineren. Dit geeft extra smaak en zo geef je het gerecht nét dat beetje extra. Doordat de smaak van zalm vrij neutraal is, kun je in principe alle kanten op.
Kies een basis van olie, specerijen en (gedroogde) kruiden en maak de vis naar eigen smaak. Ga bijvoorbeeld voor klassiek met een smaakvolle marinade van honing en knoflook, of maak het in de zomer lekker fris met citroen.
Marineer de zalm minstens twee uur. Geef de smaken de tijd om er goed in te trekken.
Zalmbonbons zijn perfect te bereiden op de barbecue. Er zijn verschillende lekkere marinades voor bij de BBQ die heerlijk bij zalm smaken, maar bij gerookte zalm maken wij het liefst een Aziatische marinade op basis van sojasaus, wasabipasta en een pittig pepertje. Dat geeft de zalm niet alleen meer smaak maar ook nog eens een rijke kleur. Onderaan dit artikel delen we een heerlijk recept!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Zalmbonbons maken op de Big Green Egg
Al zijn er verschillende bereidingswijzen mogelijk, de gerookte zalm van de Big Green Egg is een echte hit. Want door de zalm te roken op de kamado krijgt de vis extra smaak. Gebruik bij voorkeur een cederhouten rookplankje en week deze van tevoren in wat water.
Het rookplankje beschermt de zalm tegen de directe warmte van de houtskool, geeft een subtiel smaakaccent en zorgt ook voor een mooie presentatie van je zalmbonbons.

Zalmbonbons recept
Dit heerlijke recept is onze favoriet! De Aziatische marinade maakt dat je nooit meer anders wil…
Onze tips

Wraps met zalm: heel veel heerlijke recepten

Salade voor bij de BBQ: dit zijn onze absolute favorieten

6x de lekkerste recepten met gerookte zalm

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega

Met deze verkoelende drankjes kom je de hete dagen moeiteloos door

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



