
Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast
Of je nu al jaren vegan eet of gewoon eens iets nieuws wilt proberen, de plantaardige steak moet je echt eens proeven. Wij delen waarom, inclusief recept natuurlijk!
Lees verder na de advertentie
Je kunt er haast niet omheen: er liggen steeds meer vleesvervangers in het schap. Beyond Meat ken je vast ook wel. Dit is een toonaangevende producent van plantaardig vlees. De producten zijn qua smaak en textuur vergelijkbaar met die van dierlijk vlees, maar bieden een aantal grote voordelen voor het milieu.
Door over te stappen van dierlijk naar plantaardig vlees kunnen we een positieve invloed uitoefenen op groeiende problemen, zoals de grenzen van de natuur en dierenwelzijn. De positieve keuzes die we dagelijks maken ā hoe klein ook ā kunnen grote impact hebben op onze wereld.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Lees verder na de advertentie
Plantaardige steak
Dus waarom zou je nog een klassieke biefstuk bakken als je ‘m ook kunt vervangen door een plantaardige steak? Zeker als je alle voordelen hoort. Want de revolutionaire plantaardige biefstukpuntjes van Beyond Meat zijn niet alleen mals en sappig maar ook gemaakt van plantaardige ingrediĆ«nten, verrukkelijk van smaak en bereid in enkele minuten. Hoog in eiwitten, laag in verzadigde vetten en met Nutri-Score A.


Lees verder na de advertentie
Recept met plantaardige steak
Wil jij dat wel eens proberen? Ga dan gelijk aan de gang met dit heerlijke recept:
Lees verder na de advertentie

Geglaceerde wortel met dragonboter, aardappelpuree en crispy Beyond Steak
Boterzachte, glanzende worteltjes, romige puree en knapperige biefstukpuntjes van Beyond Meat. Die ingrediƫnten samen op ƩƩn bord vormen een heerlijk chic maaltje.
Ingrediƫnten
- 750 g kruimige aardappels
- zout en peper
- 200 g zachte boter
- 250 ml melk (warm)
- 1 el fijne mosterd
- 500 g bospeen of winterpeen
- 100 ml water
- 1 sinaasappel (alleen het sap)
- 125 g boter
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 2 el olie (om in te bakken)
- 320 g Beyond Steak biefstukpuntjes (2 pakjes)
- 2 sjalotjes (in ringen)
- 1 bosje dragon
- fleur de sel (om te serveren)
Benodigdheden
- bakpapier
Bereiding
Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan en zet onder met koud water. Voeg zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar.
Giet de aardappels af en laat kort droogstomen. Pureer de aardappels met een pureeknijper of een stamper. Voeg de zachte boter toe en roer goed door. Voeg de warme melk en de mosterd toe en roer tot een gladde puree.
Maak de wortels schoon en schrap ze eventueel. Snijd de wortels in gelijke stukken of laat ze heel als ze niet te groot zijn.
Doe de wortels met het water, het sinaasappelsap, de boter, de suiker en het zout in een pan en zet op matig vuur. Dek af met een vel bakpapier zodat de wortels onder blijven staan. Stoof de worteltjes in ca. 20 minuten zacht.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Bak de biefstukpuntjes en de sjalot in ca. 8 minuten knapperig en schud regelmatig met de pan.
Hak de dragon fijn en strooi deze over de worteltjes. Verdeel de puree over diepe borden en leg de wortels erop.
Schep de gebakken biefstukpuntjes en sjalot erop en schep het stoofvocht van de worteltjes als saus eromheen. Maak af met wat dragonblaadjes en fleur de sel.
Fotografie en receptuur: Willem van Santen
Onze tips

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereidenĀ

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.


