Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
chocolademousse tiramisu

Dit kerstdessert is zó goed dat je het liever niet wilt delen 

Profielfoto van
AnneAnne Mebelder

Ben jij verantwoordelijk voor het toetje deze kerst? En ben je nog op zoek naar een goed recept? Stop met zoeken. Voor deze keer delen wij ons favoriete kerstdessert. Lekkerder dan dit, ga je het waarschijnlijk niet vinden..

Pavlova, een trifle, tiramisu of een romige mousse: er zijn nogal wat opties om met kerst op tafel te zetten. Wil je nu écht uitpakken, maar kun je eigenlijk niet kiezen? Hoe meer toetjes hoe beter, dus wat dacht je van dit ultieme kerstdessert: chocolademousse-tiramisu!

In plaats van bij een traditionele tiramisu, maak je hier voor de basis een pure chocolademousse in plaats een ‘gewone’ mascarponeroom. Je maakt een chocoladedipsaus om de lange vingers in te dopen. En vervolgens maak je ook een koffiesiroop om over de chocolademousse-tiramisu te sprenkelen. Met een flinke dot room erbij, is dit wat ons betreft hét perfecte kersttoetje.

Meer feestelijke toetjes in je inbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Het ultieme kerstdessert

chocolademousse tiramisu

Chocolademousse-tiramisu

Op zoek naar een spannend toetje? Maak eerst het basisrecept voor chocolademousse van Donna Hay en verwerk de mousse in dit prachtige dessert.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 16 lange vingers
  • 1 hoeveelheid chocolademoussemengsel (*)
  • opgeklopte room (voor erbij)

De chocoladedipsaus

  • 2 eetlepels cacao
  • 2 eetlepels ahornsiroop (pure)
  • 80 ml melk

De koffiesiroop

  • 160 ml verse espresso
  • 55 g fijne kristalsuiker

Bereiding

  1. Bekleed een cakeblik van 10 x 25 cm met bakpapier. Maak de chocoladedipsaus: roer in een kom de cacao en ahornsiroop door elkaar. Klop de melk erdoor.

  2. Doop 8 lange vingers 3 seconden in de dipsaus en leg ze in het beklede cakeblik. Schep de helft van de chocolademousse* erover en herhaal; eindig met een laag mousse. Dek af met een laag bakpapier en een laag plasticfolie en zet 6 uur of een nacht in de koelkast.

  3. Maak de koffiesiroop: verwarm een antiaanbakpan op laag vuur. Schenk de espresso en suiker erin en roer tot de suiker oplost. Laat 10-12 minuten heel zacht koken, of tot er een dikke siroop over is. Laat afkoelen. Stort de tiramisu op een platte schaal en verdeel de opgeklopte room en koffiesiroop erover

*Voor dit recept gebruik je dit recept voor chocolademousse van Donna Hay. Maak de chocolademousse klaar t/m stap 5. Gebruik hem vanaf stap 2 in dit recept.

Receptuur en styling: Donna Hay Fotografie: Chris Court. Uit: Donna Hay’s Even More Basics to Brilliance

Kerst Tip

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!