
Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! Deze keer iets uit het kerstnummer: Merry Meringue.
Lees verder na de advertentie

Als het om een feestelijke uitstraling gaat, zijn desserts met meringue niet te overtreffen. En de smaak? Met vullingen en toppings kun je alle kanten op. Er zijn alleen wel een aantal punten waarmee je even rekening moet houden om deze mooie toefjes te krijgen. Allereerst zorg je ervoor dat de eieren niet uit de koelkast komen, dan kloppen de eiwitten minder mooi op. Bewaar ze dus op kamertemperatuur. Verder is het heel belangrijk dat je de kom en garde goed ontvet, anders kan je heel lang kloppen zonder dat de eiwitten stijf worden.
Aan de slag
Wanneer de kom goed schoon is kan je de eieren scheiden. Let erop dat er geen eigeel bij de eiwitten zit. Wanneer je mooie pieken ziet en je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het eruit valt, kan je meringue de oven in. En ja, ook de oven moet aan eisen voldoen. Een hetelucht-oven en een oven met ventilator zijn geen goede match met je meringue. Een oven met boven- en onderwarmte is ideaal. Zet de meringue in het midden van de oven op 110 graden Celsius.
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Wil je de meringue een twist geven? In The Big Christmas Issue 2017 staan heel veel lekkere desserts met meringue. Waaronder deze passievruchtmousse met gebrande meringue. Je kan het dubbeldikke kerstnummer hier bestellen!
Onze tips

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Redactie



