Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
willem's kooktips

Tip van Willem: Meringue

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! Deze keer iets uit het kerstnummer: Merry Meringue.
willem's kooktips
Als het om een feestelijke uitstraling gaat, zijn desserts met meringue niet te overtreffen. En de smaak? Met vullingen en toppings kun je alle kanten op. Er zijn alleen wel een aantal punten waarmee je even rekening moet houden om deze mooie toefjes te krijgen. Allereerst zorg je ervoor dat de eieren niet uit de koelkast komen, dan kloppen de eiwitten minder mooi op. Bewaar ze dus op kamertemperatuur. Verder is het heel belangrijk dat je de kom en garde goed ontvet, anders kan je heel lang kloppen zonder dat de eiwitten stijf worden.

Aan de slag

Wanneer de kom goed schoon is kan je de eieren scheiden. Let erop dat er geen eigeel bij de eiwitten zit. Wanneer je mooie pieken ziet en je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het eruit valt, kan je meringue de oven in. En ja, ook de oven moet aan eisen voldoen. Een hetelucht-oven en een oven met ventilator zijn geen goede match met je meringue. Een oven met boven- en onderwarmte is ideaal. Zet de meringue in het midden van de oven op 110 graden Celsius.
passievruchtmousse met gebrande meringue
Wil je de meringue een twist geven? In The Big Christmas Issue 2017 staan heel veel lekkere desserts met meringue. Waaronder deze passievruchtmousse met gebrande meringue. Je kan het dubbeldikke kerstnummer hier bestellen!

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!