
De Italiaanse keuken is het thema van dit waanzinnig weekendmenu. Stiekem is dit menu niet helemaal zoals het hoort. In Italië eten ze tijdens de maaltijd namelijk vier- in plaats van drie gangen. Ze beginnen hun maaltijd met antipasti. De tweede gang bestaat uit een pasta- of rijstgerecht, gevolgd door een gerecht met vlees of vis. De maaltijd eindigt altijd met dolce: het dessert. Wij geven onze eigen twist aan de Italiaanse levensstijl en delen een driegangen weekendmenu met echte Italiaanse klassiekers. Ga voor meer inspiratie naar onze Pinterest-pagina met Italiaanse recepten. Buen appetito!
Lees verder na de advertentie
Voorgerecht
We beginnen het waanzinnig weekendmenu met vitello tonnato. Hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Omdat het voorgerecht in een handomdraai op tafel staat, is het de perfecte start van het diner. Maar let op: het bekende voorgerecht staat of valt met een perfecte tonijnsaus. Onze truc? Rasp er eens wat citroenschil door! Voor een extra gladde saus kun je alle ingrediënten vermalen in een keukenmachine.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
> naar het recept voor vitello tonnato
Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht van dit weekendmenu bestaat – net als bij de Italianen – uit een rijstgerecht. Omdat je met een goede risotto iedereen blij maakt. De klassieker is ook nog eens makkelijker te maken dan je denkt. Gebruik voor het beste resultaat lekkere verse vongole, mosselen en inktvisjes.
> naar het recept voor zeevruchtenrisotto
Nagerecht
Tiramisu betekent letterlijk: trek me op. Oftewel: maak me blij. En dat is dus precies wat dit nagerecht met je doet. We delen het ultieme recept voor een klassieke Italiaanse tiramisu. Het fijne van dit recept is dat je er mee kan variëren. Maar welke variant je ook maakt: maak het dessert in grote hoeveelheid want de schaal is leeg voordat je het weet!
> naar het recept voor tiramisu
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






