Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
risotto recepten

Waanzinnig weekendmenu: Italiaans

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

De Italiaanse keuken is het thema van dit waanzinnig weekendmenu. Stiekem is dit menu niet helemaal zoals het hoort. In Italië eten ze tijdens de maaltijd namelijk vier- in plaats van drie gangen. Ze beginnen hun maaltijd met antipasti. De tweede gang bestaat uit een pasta- of rijstgerecht, gevolgd door een gerecht met vlees of vis. De maaltijd eindigt altijd met dolce: het dessert. Wij geven onze eigen twist aan de Italiaanse levensstijl en delen een driegangen weekendmenu met echte Italiaanse klassiekers. Ga voor meer inspiratie naar onze Pinterest-pagina met Italiaanse recepten. Buen appetito!

Voorgerecht

We beginnen het waanzinnig weekendmenu met vitello tonnato. Hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Omdat het voorgerecht in een handomdraai op tafel staat, is het de perfecte start van het diner. Maar let op: het bekende voorgerecht staat of valt met een perfecte tonijnsaus. Onze truc? Rasp er eens wat citroenschil door! Voor een extra gladde saus kun je alle ingrediënten vermalen in een keukenmachine.

weekendmenu: Vitello tonnato

> naar het recept voor vitello tonnato 

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht van dit weekendmenu bestaat – net als bij de Italianen – uit een rijstgerecht. Omdat je met een goede risotto iedereen blij maakt. De klassieker is ook nog eens makkelijker te maken dan je denkt. Gebruik voor het beste resultaat lekkere verse vongole, mosselen en inktvisjes.

weekendmenu: zeevruchtenrisotto

> naar het recept voor zeevruchtenrisotto

Nagerecht

Tiramisu betekent letterlijk: trek me op. Oftewel: maak me blij. En dat is dus precies wat dit nagerecht met je doet. We delen het ultieme recept voor een klassieke Italiaanse tiramisu. Het fijne van dit recept is dat je er mee kan variëren. Maar welke variant je ook maakt: maak het dessert in grote hoeveelheid want de schaal is leeg voordat je het weet!

weekendmenu: tiramisu

> naar het recept voor tiramisu

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!