
De Italiaanse keuken is het thema van dit waanzinnig weekendmenu. Stiekem is dit menu niet helemaal zoals het hoort. In Italië eten ze tijdens de maaltijd namelijk vier- in plaats van drie gangen. Ze beginnen hun maaltijd met antipasti. De tweede gang bestaat uit een pasta- of rijstgerecht, gevolgd door een gerecht met vlees of vis. De maaltijd eindigt altijd met dolce: het dessert. Wij geven onze eigen twist aan de Italiaanse levensstijl en delen een driegangen weekendmenu met echte Italiaanse klassiekers. Ga voor meer inspiratie naar onze Pinterest-pagina met Italiaanse recepten. Buen appetito!
Lees verder na de advertentie
Voorgerecht
We beginnen het waanzinnig weekendmenu met vitello tonnato. Hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Omdat het voorgerecht in een handomdraai op tafel staat, is het de perfecte start van het diner. Maar let op: het bekende voorgerecht staat of valt met een perfecte tonijnsaus. Onze truc? Rasp er eens wat citroenschil door! Voor een extra gladde saus kun je alle ingrediënten vermalen in een keukenmachine.
> naar het recept voor vitello tonnato
Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht van dit weekendmenu bestaat – net als bij de Italianen – uit een rijstgerecht. Omdat je met een goede risotto iedereen blij maakt. De klassieker is ook nog eens makkelijker te maken dan je denkt. Gebruik voor het beste resultaat lekkere verse vongole, mosselen en inktvisjes.
> naar het recept voor zeevruchtenrisotto
Nagerecht
Tiramisu betekent letterlijk: trek me op. Oftewel: maak me blij. En dat is dus precies wat dit nagerecht met je doet. We delen het ultieme recept voor een klassieke Italiaanse tiramisu. Het fijne van dit recept is dat je er mee kan variëren. Maar welke variant je ook maakt: maak het dessert in grote hoeveelheid want de schaal is leeg voordat je het weet!
> naar het recept voor tiramisu
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.