
Eten met Nick
Lees verder na de advertentie
“Eten met Nick” van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips & tricks waarmee iedereen leert koken. Van de meest fluffy American pancakes tot Super Turbo Shoarma, en van een broodje beschuitstuitah en boeuf bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort volgens Nick. Zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt “oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten”. Dat is wat Nick natuurlijk het liefst maakt: eten voor de ziel.

Wie is Nick Toet?
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Na het volgen van de koksopleiding en het Grafisch Lyceum ging Nick Toet aan de slag als video-editor bij de populaire website Dumpert.nl. Daar vielen zijn kook- en videoskills snel in de smaak. Dat resulteerde twee jaar geleden in het YouTube-kanaal “Eten met Nick”, waar iedere week een nieuw gerecht verschijnt. Inmiddels heeft zijn kanaal meer dan 150.000 abonnees! Zijn gelijknamige boek is zijn eerste, langverwachte kookboek vol met comfortfood.
Het water loopt je in de mond
Het boek staat boordevol recepten en foto’s waarbij het water je in de mond loopt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sappige tuna melt met augurken, appel en kaas? Of Vietnamese loempia’s? Als student woonde Nick naast de Haagse markt, tijdens de lunch waren de loempia’s zijn allergrootste vrienden. Natuurlijk met flink wat saus. Zodra je je tanden zet in deze loempia’s proeven ze inderdaad precies zoals de Vietnamese loempia’s die je op de markt haalt.
Klassiekers in Eten met Nick
Niet alleen ultiem comfortfood komt voor in “Eten met Nick”. Eén hoofdstuk staat in het teken van de koksschool. Hier vind je klassiekers zoals coq au vin, bouillabaisse en asperges met hollandaisesaus. Gerechten die niet misstaan bij een chique diner, of ideaal zijn als je flink wilt uitpakken in de keuken. Het boek is een schot in de roos. Enerzijds vind je laagdrempelig comfortfood zonder opsmuk, maar met een Haags tintje. Anderzijds vind je klassieke recepten die goed te maken zijn door de heldere uitleg.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Nick: “Brood, maar dan gemaakt van gehakt? Ja, doe maar. Moeders gooide alle ingrediënten bij elkaar, stopte het in een broodblik, pleurde het in de oven en dan was het wachten op de magie. Klassiekertje in je gezicht.”
> naar het recept voor gehaktbrood
Nick: “Word je ’s ochtends wakker worden met de grootste kater die je ooit hebt gehad? Een van mijn medicijnen is versgebakken worstenbrood van de bakker. Heerlijk gehakt in een zacht deegje, vijftien centimeter goedheid voor in je brakke mondje. Pleur er wat chilisaus op en eet smakelijk.”
> naar het recept voor Haagse worstenbroodjes
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.





