Eten met Nick

Eten met Nick” van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips & tricks waarmee iedereen leert koken. Van de meest fluffy American pancakes tot Super Turbo Shoarma, en van een broodje beschuitstuitah en boeuf bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort volgens Nick. Zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt “oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten”. Dat is wat Nick natuurlijk het liefst maakt: eten voor de ziel.

Eten met Nick

Bestel nu het boek

Eten met Nick
€25,00

Wie is Nick Toet?

Na het volgen van de koksopleiding en het Grafisch Lyceum ging Nick Toet aan de slag als video-editor bij de populaire website Dumpert.nl. Daar vielen zijn kook- en videoskills snel in de smaak. Dat resulteerde twee jaar geleden in het YouTube-kanaal “Eten met Nick”, waar iedere week een nieuw gerecht verschijnt. Inmiddels heeft zijn kanaal meer dan 150.000 abonnees! Zijn gelijknamige boek is zijn eerste, langverwachte kookboek vol met comfortfood.

Het water loopt je in de mond

Het boek staat boordevol recepten en foto’s waarbij het water je in de mond loopt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sappige tuna melt met augurken, appel en kaas? Of Vietnamese loempia’s? Als student woonde Nick naast de Haagse markt, tijdens de lunch waren de loempia’s zijn allergrootste vrienden. Natuurlijk met flink wat saus. Zodra je je tanden zet in deze loempia’s proeven ze inderdaad precies zoals de Vietnamese loempia’s die je op de markt haalt.

Klassiekers in Eten met Nick

Niet alleen ultiem comfortfood komt voor in “Eten met Nick”. Eén hoofdstuk staat in het teken van de koksschool. Hier vind je klassiekers zoals coq au vin, bouillabaisse en asperges met hollandaisesaus. Gerechten die niet misstaan bij een chique diner, of ideaal zijn als je flink wilt uitpakken in de keuken. Het boek is een schot in de roos. Enerzijds vind je laagdrempelig comfortfood zonder opsmuk, maar met een Haags tintje. Anderzijds vind je klassieke recepten die goed te maken zijn door de heldere uitleg.

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Gehaktbrood

Nick: “Brood, maar dan gemaakt van gehakt? Ja, doe maar. Moeders gooide alle ingrediënten bij elkaar, stopte het in een broodblik, pleurde het in de oven en dan was het wachten op de magie. Klassiekertje in je gezicht.”

Gehaktbrood

> naar het recept voor gehaktbrood

Haagse worstenbroodjes

Nick: “Word je ‘s ochtends wakker worden met de grootste kater die je ooit hebt gehad? Een van mijn medicijnen is versgebakken worstenbrood van de bakker. Heerlijk gehakt in een zacht deegje, vijftien centimeter goedheid voor in je brakke mondje. Pleur er wat chilisaus op en eet smakelijk.”

Eten met Nick: Haagse worstenbroodjes

> naar het recept voor Haagse worstenbroodjes

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: