Eten met Nick
“Eten met Nick” van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips & tricks waarmee iedereen leert koken. Van de meest fluffy American pancakes tot Super Turbo Shoarma, en van een broodje beschuitstuitah en boeuf bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort volgens Nick. Zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt “oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten”. Dat is wat Nick natuurlijk het liefst maakt: eten voor de ziel.
Wie is Nick Toet?
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Na het volgen van de koksopleiding en het Grafisch Lyceum ging Nick Toet aan de slag als video-editor bij de populaire website Dumpert.nl. Daar vielen zijn kook- en videoskills snel in de smaak. Dat resulteerde twee jaar geleden in het YouTube-kanaal “Eten met Nick”, waar iedere week een nieuw gerecht verschijnt. Inmiddels heeft zijn kanaal meer dan 150.000 abonnees! Zijn gelijknamige boek is zijn eerste, langverwachte kookboek vol met comfortfood.
Het water loopt je in de mond
Het boek staat boordevol recepten en foto’s waarbij het water je in de mond loopt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sappige tuna melt met augurken, appel en kaas? Of Vietnamese loempia’s? Als student woonde Nick naast de Haagse markt, tijdens de lunch waren de loempia’s zijn allergrootste vrienden. Natuurlijk met flink wat saus. Zodra je je tanden zet in deze loempia’s proeven ze inderdaad precies zoals de Vietnamese loempia’s die je op de markt haalt.
Klassiekers in Eten met Nick
Niet alleen ultiem comfortfood komt voor in “Eten met Nick”. Eén hoofdstuk staat in het teken van de koksschool. Hier vind je klassiekers zoals coq au vin, bouillabaisse en asperges met hollandaisesaus. Gerechten die niet misstaan bij een chique diner, of ideaal zijn als je flink wilt uitpakken in de keuken. Het boek is een schot in de roos. Enerzijds vind je laagdrempelig comfortfood zonder opsmuk, maar met een Haags tintje. Anderzijds vind je klassieke recepten die goed te maken zijn door de heldere uitleg.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Nick: “Brood, maar dan gemaakt van gehakt? Ja, doe maar. Moeders gooide alle ingrediënten bij elkaar, stopte het in een broodblik, pleurde het in de oven en dan was het wachten op de magie. Klassiekertje in je gezicht.”
> naar het recept voor gehaktbrood
Nick: “Word je ’s ochtends wakker worden met de grootste kater die je ooit hebt gehad? Een van mijn medicijnen is versgebakken worstenbrood van de bakker. Heerlijk gehakt in een zacht deegje, vijftien centimeter goedheid voor in je brakke mondje. Pleur er wat chilisaus op en eet smakelijk.”
> naar het recept voor Haagse worstenbroodjes
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!
Zo combineer je eten met het juiste bier
Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar
Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.