
Voor jouw udon noodles, potstickers of vegetarische ramen pak je je eetstokjes uit de kast. Heb je eenmaal grip op je stokjes, blijkt er nog veel meer te leren over dit Chinese bestek… Alle gekheid op een eetstokje:
Lees verder na de advertentie

- Chinese chefs gebruiken stokjes in plaats van lepels of gardes. Maak je een omelet, een beslag of deeg? Meng de ingrediënten dan met stokjes door elkaar.
- Bijgeloof: hoe dichter bij de punten je de stokjes vastpakt, dus hoe dichter bij je eten – hoe dichterbij huis je je toekomstige huwelijkspartner vindt.
- Het vasthouden van je eetstokjes zegt ook iets over je tafelmanieren: hoe verder weg van je eten, hoe deftiger je eet. En hoe dichter bij je eten, hoe gulziger.
- Eet je, zoals in veel Chinese restaurants, gedeelde gerechten vanuit het midden van de tafel? Geef je gasten dan twee paar verschillend gekleurde stokjes. Een paar om op te scheppen, en een paar om mee te eten.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Je onderdompelen in de keuken van Azië? Pak onze foodies van maart erbij.
Onze tips

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Van romig tot pittig: heerlijke recepten voor zoete aardappelsoep

Sanne
Zweert al tien jaar bij hetzelfde recept voor worteltaart met roomkaasglazuur. Iemand die een banaan eet, is spontaan een beetje minder sympathiek. Voert haar zuurdesem precies genoeg om ermee te kunnen bakken. Zet altijd vast een pan op het vuur voor het recept helemaal gelezen is. Was hoofdredacteur tot 2022.



