Advertentie
Voor jouw udon noodles, potstickers of vegetarische ramen pak je je eetstokjes uit de kast. Heb je eenmaal grip op je stokjes, blijkt er nog veel meer te leren over dit Chinese bestek… Alle gekheid op een eetstokje:
- Chinese chefs gebruiken stokjes in plaats van lepels of gardes. Maak je een omelet, een beslag of deeg? Meng de ingrediënten dan met stokjes door elkaar.
- Bijgeloof: hoe dichter bij de punten je de stokjes vastpakt, dus hoe dichter bij je eten – hoe dichterbij huis je je toekomstige huwelijkspartner vindt.
- Het vasthouden van je eetstokjes zegt ook iets over je tafelmanieren: hoe verder weg van je eten, hoe deftiger je eet. En hoe dichter bij je eten, hoe gulziger.
- Eet je, zoals in veel Chinese restaurants, gedeelde gerechten vanuit het midden van de tafel? Geef je gasten dan twee paar verschillend gekleurde stokjes. Een paar om op te scheppen, en een paar om mee te eten.
Je onderdompelen in de keuken van Azië? Pak onze foodies van maart erbij.
Onze tips
10+ borrelhapjes voor tijdens de kerst
Italiaanse pasta: 15x tagliatelle recepten
Wat eten we dit weekend? 15x recepten
7x de lekkerste Sinterklaas lekkernijen
Dit zijn de lekkerste courgettesoep recepten
Sinterklaas toetje: de lekkerste recepten
Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat
Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York
Sanne