Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
eetclubje

5x waarom het leuk is om een eetclubje te hebben

Advertentie

Avonden lang tafelen, praten over eten en keuvelen in de keuken met een glas wijn je hand. Dit is waarom het zo leuk is om bij een eetclubje te horen:

Je komt in een stad wonen waar je helemaal niemand kent en bent op zoek naar nieuwe contacten. Maar nieuwe vrienden komen nou eenmaal niet aan je deur! Je kan op een sport gaan, je aansluiten bij de buurtvereniging, maar echte foodies willen natuurlijk maar één ding; mensen ontmoeten die net zoveel van eten houden als zij. De oplossing? Een eetclubje!

1. Het is goed voor je sociale contacten

Het is altijd moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen. Klikt het? Hebben jullie dezelfde interesses? Als je als foodie bij een eetclubje gaat, heb je die vraag al getackeld. Je hebt één gemeenschappelijke deler en dat is dat jullie allemaal van eten houden. Dat levert al een hele hoop gespreksstof op! En hoe langer je bij elkaar bent, hoe meer je ook over andere dingen gaat praten, meer van jezelf gaat delen. Het kan zomaar zijn dat er hele mooie vriendschappen opbloeien en dat je elkaar ook buiten de maandelijkse eetclubdate een keer spreekt.

2. Je leert er beter van koken

De eerste keer koken voor je eetclubleden is altijd een beetje spannend. Hoe hoog ligt de lat? Vinden ze het wel lekker? Als je slim bent bespreek je van tevoren wat het doel is. Willen jullie gewoon lekker gezamenlijk koken? Of gaan jullie voor sterrenniveau? Het leukste aan samen koken is natuurlijk dat je technieken, tips en voorkeuren uitwisselt. Laat je tafelgenoten raden welke ingrediënten er in het gerecht zitten of vraag eens wat zij lekkere smaakcombinaties vinden. Dikke kans dat je dat vervolgens thuis ook een keer uit wilt proberen!

eetclubje

3. Je eet een stuk gevarieerder

Veel eetclubjes werken met thema’s. Dat kan de keuken van een bepaald land zijn, een kleur of een seizoen. De kans dat je iets anders maakt dan dat je thuis maakt is dan al gauw groot en zo leer je een hoop nieuwe gerechten kennen. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je een hele driegangenmaaltijd in je eentje moet bereiden. De meeste clubjes verdelen de gangen. De een voor, de ander hoofd (tip: maak dit met twee personen) en weer een ander het nagerecht. Oh, en natuurlijk zorgt er iemand voor de wijn en voor wat lekkers bij de koffie.

4. Je hebt redenen om uit eten te gaan

Een nieuwe restaurant in town? Daar zijn jullie als de kippen bij! Veel eetclubjes wisselen zelf koken af met uit eten gaan. Zo kun je weer nieuwe inspiratie opdoen, en het is ook gewoon wel eens lekker om je in de watten te laten leggen. Bestel in een restaurant altijd zoveel mogelijk verschillende gerechten zodat je van elkaar kunt proeven. Shared dining is jullie op het lijf geschreven! Na het diner mag de cijferronde niet ontbreken natuurlijk. Bordjes omhoog!

eetclubje

5. Je mag non stop over eten praten

Op de redactie praten wij bijna over niets anders dan eten, maar thuis worden ze er wel eens gek van. Bij een eetclubje hoef je je daar niet druk om te maken. Jouw tafelgenoten kunnen net zo lang praten over de perfecte biefstuk of dat nieuw ontdekte ingrediënt als jij. Oh en ook handig; je voelt je nooit meer opgejaagd als je na het koken nog even een foto van je gerecht wil maken, jullie hangen namelijk allemaal met de camera boven de tafel. En aan het einde van de avond wisselen jullie de foto’s uit, om ze daarna op Instagram te posten, #eetclubje!

Foto’s: Unsplash

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!