1. Yoghurt-straciatellacake met sinaasappel

De zachte structuur maakt dat deze cake een aangename traktatie is op menig verjaardag. Duurt dat nog even? Het maken van dit lekkers is al een feestje op zich.

2. Engelse zomerstapeltaart

Stapelen maar! Deze eyecatcher vormt een combinatie van een kan met Pimm’s in de zon, een aantal luie zonnestoelen, Wimbledon en een schaaltje Eton mess. Dit is bakken met yoghurt op zijn best.

3. Dragonyoghurt en frambozen in filodeeg

De schaaltjes mag je in de kast laten als je dit dessert serveert. Voor deze smaaksensatie maak je zelf bakjes van filodeeg.

4. Gruyèremadeleines met lavendel

Deze bijzondere koekjes vormen het hartige antwoord op de normaal zo zoete madeleine. Leuk als je eens iets anders wil bakken met yoghurt dan de standaard cake.

5. Italiaanse appelcake

Mijn lievelingsrecept mag natuurlijk niet in dit lijstje voor bakken met yoghurt ontbreken! Als ik terugdenk aan mijn reis naar Napels, heb ik direct heimwee naar deze cake. Wij sliepen ook nog eens naast de ontbijtzaal, waardoor de geuren van kaneel en suiker ons wekte. Deze luchtige appelcake van eigenaresse Ida kregen we op zaterdag en zondag. Hij was zó lekker, dat ik haar na thuiskomst appte of ik alsjeblieft het recept mocht en nu maak ik hem maar wat graag zelf!

Wil je meer lezen over Roxanne’s geweldige reis naar Napels? Je leest er alles over in foodies’ Italiënummer. Je vindt hem bij jouw supermarkt in de schappen of bestel hem via onderstaande button zonder verzendkosten in onze webshop!

foodies mei/2020

Het Italiënummer

We love Italië