
Wat is hasselback?
Lees verder na de advertentie
Hasselback betekent dat je de groenten grotendeels insnijdt, maar niet helemaal door. De makkelijkste manier om dit te doen, is door je groenten tussen twee houten lepels te leggen. Dit maakt het een stuk makkelijker. De bekendste onder de hasselback recepten is natuurlijk met aardappel, maar ook andere groenten lenen zicht hier goed voor. Kijk maar!
Hasselback recepten:
1. Hasselbackaardappels met taleggio en tijm
Hasselback potatoes en kerst horen bij elkaar als een croissant en jam. Maar ook al is het geen kerst, van ons mag je ze altijd maken. Want wat zijn deze aardappelen uit de oven lekker!

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
2. Hasselback-courgette met geroosterd broodkruim en rozemarijn
Als er één groente veelzijdig is, dan is het de courgette wel. Stop hem samen met broodkruim en rozemarijn in de oven voor een heerlijk gerecht.
3. Hasselback recepten: tomaten met mozzarella
Tegen de combinatie van tomaten en mozzarella kan weinig op. Nouja, alleen deze hasselback-tomaten dan. Dit is dan ook niet voor niets één van onze favorieten als het aankomt op hasselback recepten.
4. Hasselback-pompoen met sesam, honing en sriracha
Deze zoetzure hasselback-pompoen uit de oven mag er zeker zijn. Met honing, sesam, suiker, azijn, citroen, tahin en de bekende chilisaus sriracha wordt gerecht een feestje.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.







