Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Hasselback aardappels

Chique én lekker: 4x hasselback recepten

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Met de feestdagen in aantocht tillen we de presentatie van onze groenten graag naar een hoger niveau. Door gebruik te maken van de hasselback-techniek zet jij in een handomdraai een oogverblindend gerecht op tafel.

Wat is hasselback?

Hasselback betekent dat je de groenten grotendeels insnijdt, maar niet helemaal door. De makkelijkste manier om dit te doen, is door je groenten tussen twee houten lepels te leggen. Dit maakt het een stuk makkelijker. De bekendste onder de hasselback recepten is natuurlijk met aardappel, maar ook andere groenten lenen zicht hier goed voor. Kijk maar!

Hasselback recepten:

1. Hasselbackaardappels met taleggio en tijm

Hasselback potatoes en kerst horen bij elkaar als een croissant en jam. Maar ook al is het geen kerst, van ons mag je ze altijd maken. Want wat zijn deze aardappelen uit de oven lekker!

Hasselback recepten: aardappels

2. Hasselback-courgette met geroosterd broodkruim en rozemarijn

Als er één groente veelzijdig is, dan is het de courgette wel. Stop hem samen met broodkruim en rozemarijn in de oven voor een heerlijk gerecht.

Hasselback-courgette met geroosterd broodkruim en rozemarijn

3. Hasselback recepten: tomaten met mozzarella

Tegen de combinatie van tomaten en mozzarella kan weinig op. Nouja, alleen deze hasselback-tomaten dan. Dit is dan ook niet voor niets één van onze favorieten als het aankomt op hasselback recepten.

Hasselback recepten: tomaten met mozzarella

4. Hasselback-pompoen met sesam, honing en sriracha

Deze zoetzure hasselback-pompoen uit de oven mag er zeker zijn. Met honing, sesam, suiker, azijn, citroen, tahin en de bekende chilisaus sriracha wordt gerecht een feestje.

Pompoen met sesam, honing en sriracha

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!