Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
cordon blue met gorgonzola

Cordon bleu met Gorgonzola

In samenwerking met Gorgonzola AOP
Je kent de Italiaanse kaas Gorgonzola vast. Voor op de borrelplank, in een salade of door de pasta. Maar wist je dat je er nog veel meer mee kunt maken en dat dit echt niet altijd Italiaans hoeft te zijn? Maak bijvoorbeeld eens de Franse klassieker cordon bleu met een plak pittige Gorgonzola!

Cordon bleu met Gorgonzola


Lees verder na de advertentie

De cordon bleu is een klassiek Frans gerecht bestaande uit gepaneerde koteletten gevuld met ham en kaas. Vaak wordt Emmentaler of GruyĆØre gebruikt maar je maakt het traditionele gerecht nĆ³g lekkerder en specialer met een plak parmaham en een stuk pittige Gorgonzola. Wil jij de klassieker een twist geven? Gebruik dan bij voorkeur Gorgonzola Piccante. Dit is de harde variant van de bekende kaas en smaakt (zoals de naam al doet vermoeden) wat pikanter en pittiger dan de zachtere variant Gorgonzola Dulce. Tegenwoordig vind je beide varianten gewoon bij de supermarkt. Heeft jouw winkel een beperkt assortiment? Ga dan eens langs bij een kaaswinkel en laat je verrassen door de romige smaak.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:


Tip!

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Cordon bleu gevuld met Gorgonzola en parmaham

Thuis cordon bleu met Gorgonzola maken is een leuk weekendproject. De koteletten moeten namelijk geruime tijd in de koelkast rusten voordat je ze kan bakken in de pan. Dat geeft niet want zo kun in de tussentijd jezelf trakteren op een lekkere borrelplank met de overgebleven Gorgonzola. Maar snoep niet te veel, je wil natuurlijk wel een plekje overhouden voor het spektakelstuk van de avond!

> naar het recept: cordon bleu gevuld met Gorgonzola en parmaham

cordon blue met gorgonzola

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italiƫ. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je Ʃchte Gorgonzola koopt.

gorgonzolalogo gorgonzola

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!