
Cordon bleu met Gorgonzola
Lees verder na de advertentie
De cordon bleu is een klassiek Frans gerecht bestaande uit gepaneerde koteletten gevuld met ham en kaas. Vaak wordt Emmentaler of GruyĆØre gebruikt maar je maakt het traditionele gerecht nĆ³g lekkerder en specialer met een plak parmaham en een stuk pittige Gorgonzola. Wil jij de klassieker een twist geven? Gebruik dan bij voorkeur Gorgonzola Piccante. Dit is de harde variant van de bekende kaas en smaakt (zoals de naam al doet vermoeden) wat pikanter en pittiger dan de zachtere variant Gorgonzola Dulce. Tegenwoordig vind je beide varianten gewoon bij de supermarkt. Heeft jouw winkel een beperkt assortiment? Ga dan eens langs bij een kaaswinkel en laat je verrassen door de romige smaak.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Cordon bleu gevuld met Gorgonzola en parmaham
Thuis cordon bleu met Gorgonzola maken is een leuk weekendproject. De koteletten moeten namelijk geruime tijd in de koelkast rusten voordat je ze kan bakken in de pan. Dat geeft niet want zo kun in de tussentijd jezelf trakteren op een lekkere borrelplank met de overgebleven Gorgonzola. Maar snoep niet te veel, je wil natuurlijk wel een plekje overhouden voor het spektakelstuk van de avond!
> naar het recept: cordon bleu gevuld met Gorgonzola en parmaham
Gorgonzola
Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italiƫ. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je Ʃchte Gorgonzola koopt.
Lees ook:
Wat is Gorgonzola en wat kun je ermee?
Klassiekers uit de bistro: 5x Franse recepten
Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Italiaanse supermarkt
Onze tips

Wrap it up! Smaakvolle wraps met gehakt voor elke gelegenheid

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeƫn
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.