Cordon bleu met Gorgonzola

De cordon bleu is een klassiek Frans gerecht bestaande uit gepaneerde koteletten gevuld met ham en kaas. Vaak wordt Emmentaler of Gruyère gebruikt maar je maakt het traditionele gerecht nóg lekkerder en specialer met een plak parmaham en een stuk pittige Gorgonzola. Wil jij de klassieker een twist geven? Gebruik dan bij voorkeur Gorgonzola Piccante. Dit is de harde variant van de bekende kaas en smaakt (zoals de naam al doet vermoeden) wat pikanter en pittiger dan de zachtere variant Gorgonzola Dulce. Tegenwoordig vind je beide varianten gewoon bij de supermarkt. Heeft jouw winkel een beperkt assortiment? Ga dan eens langs bij een kaaswinkel en laat je verrassen door de romige smaak.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Cordon bleu gevuld met Gorgonzola en parmaham

Thuis cordon bleu met Gorgonzola maken is een leuk weekendproject. De koteletten moeten namelijk geruime tijd in de koelkast rusten voordat je ze kan bakken in de pan. Dat geeft niet want zo kun in de tussentijd jezelf trakteren op een lekkere borrelplank met de overgebleven Gorgonzola. Maar snoep niet te veel, je wil natuurlijk wel een plekje overhouden voor het spektakelstuk van de avond!

> naar het recept: cordon bleu gevuld met Gorgonzola en parmaham

cordon blue met gorgonzola

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. De romige kaas smaakt licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders. Deze karakteristieke kaas wordt al eeuwen vervaardigd en heeft een unieke AOP certificatie. Koop je een stuk Gorgonzola? Let dan altijd op het geelrode logo, zo weet je zeker dat je échte Gorgonzola koopt.

gorgonzolalogo gorgonzola

Lees ook: