Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
ontbijtburger met bacon

Dit is het beste eten tegen een kater na een goed feestje

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Was jouw avond net iets te gezellig en werd je wakker met een bonkend hoofd? Dan kun je vast wel wat comfortfood gebruiken. Deze lekkere gerechten zijn het echt waard om je bed even voor uit te komen. Na het eten van een van deze gerechten voel jij je weer beter, beloofd. Geniet van ons lijstje met het beste eten tegen een kater!

Het overkomt de beste onder ons. Het feestje wat nét iets te gezellig en dat laatste drankje had je misschien niet moeten doen. ’s Ochtends word je wakker met ontzettende hoofdpijn en een droge mond. Neem snel een kopje koffie of thee en een vers sapje. Vergeet overigens ook niet om goed water te drinken, de kater ontstaat vaak door vochtverlies. Zorg voor wat extra vitamientjes en verlaat je bed verder alleen voor het beste eten tegen een kater! Hieronder verzamelden we alle ontbijt recepten tegen een kater voor je.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Het beste eten tegen een kater:

Snelle-pizza-van-Turks-brood

Snelle pizza van Turks brood

Dit is niet voor niets het beste eten tegen een kater. Eigenlijk heeft dit recept geen uitleg nodig, want snel en pizza. Oh en mozzarella, veel mozzarella. Kaas is baas! Wat ons betreft misschien wel één van de beste oplossingen voor een flinke kater.

Naar het recept
ontbijtburger met bacon

Ontbijtburger met bacon

Ei en bacon is een match made in heaven. Zeker na een goed feestje hebben wij dan ook zin in deze ontbijtburger. Bijkomend voordeel: eieren bevatten cysteïne. Dit breekt de stoffen af die vrijkomen bij de lever na het drinken. Hierdoor krijg je later op de dag minder hoofdpijn. Win-win, niet voor niets één van onze favoriete recepten als het aan komt op het beste eten tegen een kater!

Naar het recept
Tosti met gerookte cheddar en basilicum

Tosti met gerookte cheddar en basilicum

Gesmolten kaas is altijd goed, maar al helemaal op een brakdag. Door gerookte cheddar te gebruiken, maak je van eenvoudige tosti een echt feestje! Minimale inspanning en maximaal resultaat, zo duik je in no-time het bed weer in.

Naar het recept

Nog meer eten tegen een kater:

Lahmacun weekmenu

Lahmacun

Misschien haal je ‘m normaal gezien na het stappen, maar anders is de volgende ochtend ook een prima moment om hiermee weer op krachten te komen. Of bestel er eentje extra en bewaar ‘m voor de volgende ochtend!

Naar het recept
Ultieme katertosti

Dé ultieme katertosti met kip, camembert en cranberrychutney

Heb je na het maken van de leftover-gerechten nog steeds een plak kip, een stuk kaas en een handje cranberry’s over? Maak dan deze ultieme katertosti met camembert als ontbijt of brunch.

Naar het recept
het beste kater food: egg in a hole sandwich

Egg-in-a-hole-sandwich met avocado

Ei werkt goed tegen een kater, dus delen we nog een van onze favoriete lunchrecepten met dit wondermiddel. Hierna kun je er weer helemaal tegenaan! Combineer het beste eten bij een kater met een sapje en wat koffie en je dag is weer goed.

Naar het recept
Pain au chocolat

Pain au chocolat

Kies voor gemak en gebruik kant-en-klaar croissantdeeg voor deze heerlijke chocoladebroodjes. Ideaal om de kater mee te verzachten, zeker met een goede kop koffie en een glas verse jus erbij.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!