Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Emma de Thouars Crisp

Emma de Thouars: “Als je ingrediënten smaakvol en vers zijn, is het eenvoudig om elke dag lekker te eten”

In samenwerking met Crisp

Advertentie

Bij Foodies zijn wij gek op goed eten en maken we het liefst van elk gerecht een feestje. Om erachter te komen hoe we elke dag nou nog lekkerder kunnen maken, gingen we in gesprek met kookboekenauteur Emma de Thouars. Niet alleen deelt zij haar favoriete producten en tips maar ook het recept van een heerlijk zomers gerecht waarvan waarvan het recept én alle bijbehorende ingrediënten exclusief te bestellen zijn bij online supermarkt Crisp.

Emma de Thouars

Wie gek is op de Aziatische keukens, kan niet anders dan Emma de Thouars kennen van haar verlekkerende stories op Instagram @emmadethouars, haar kookboeken of bijvoorbeeld Emma’s eetclub. Voor ons is ze dan ook geen onbekende en ze is zelf meermaals in de Foodies terug te vinden. Niet zonder reden, want Emma is wat ons betreft dé expert op het gebied van de Aziatische, en met name de Chinese, keukens. Je hebt haar onlangs misschien wel voorbij zien komen in het NPO2-programma Temple Food waarbij ze samen met topchef Alain Caron naar Zuid-Korea reisde, om van de boeddhistische keuken te proeven. Op de terugweg nam ze haar lievelingsrecept, koude kimchinoedels, mee naar Nederland en publiceerde de bereidingswijze in haar splinternieuwe kookboek Noedels. Exclusief voor Crisp-klanten is dit zomerse gerecht via de app te bestellen, waarmee je het recept én precies de juiste producten rechtstreeks in je mandje legt en thuisbezorgd krijgt.

Wil je nog meer mooie verhalen en lekkere recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Koud kunstje

Emma brengt haar tijd het allerliefst door in het continent van haar favoriete keukens: Azië. “Toen ik voor de tv-opnamen van Temple Food in Zuid-Korea was, was het de eerste dagen bizar heet,” vertelt ze. “In Korea hebben ze daar een hele fijne oplossing voor: koude noedels. En als ik koud zeg, bedoel ik koud. Zó verfrissend.” Emma raadt dan ook iedereen aan om deze zomer koude noedels te proberen. Ze legt uit: “Met warm weer op komst moet iedereen dit proeven! Niet alleen omdat het verkoelend werkt maar ook omdat dit gerecht supersnel gemaakt is. Het is een kwestie van de saus mengen, noedels en een eitje koken. Je hoeft dus maar kort in de keuken te staan zonder met je snoet boven de hete pannen te hangen. Dat is in de zomer wel zo fijn.”

Emma de Thouars Crisp

Lekker en toegankelijk

De koude kimchinoedels zijn typerend voor Emma’s kookstijl. Vanuit haar kleine keukentje in Amsterdam ontwikkelt ze gerechten met een vleug no-nonsense en gebaseerd op smaken die ze tijdens haar reizen door Azië heeft leren kennen. Zo laat ze in haar nieuwste kookboek Noedels op toegankelijke wijze zien hoe veelzijdig noedels zijn. Ze vertelt: “Ik wil mensen echt aan het koken krijgen. Als je ingrediënten smaakvol en vers zijn, heb je geen grote keuken nodig en hoeven de lekkerste gerechten niet veel werk te kosten. Zo heb ik standaard verse groenten en Aziatische smaakmakers als gember, bosui en sesamolie in huis. Hiermee breng je eenvoudig al je gerechten op smaak. Eten moet vooral leuk zijn en toegankelijk, niet ingewikkeld en hoogdravend.” Emma geeft als tip om je ingrediënten zorgvuldig uit te kiezen en niet bang te zijn om succesnummers vaker te maken. Emma: “Als je iets lekker vindt, dan eet je het toch gewoon elke week? Dat doe ik zelf ook. Zo eet ik haast elke week rijst met ei en tomaat en val ik vaak terug op mijn vaste bereiding voor groenten: met wat sesamolie en zeezout. Makkelijk op drukke dagen waarna ik niet meer kan bedenken wat ik moet klaarmaken. Hiervan weet ik dat je er nauwelijks voor hoeft te koken maar een smakelijk succes gegarandeerd is.”

Go-to boodschappen

Bij het uitzoeken van ingrediënten is smaak voor Emma het belangrijkste. Ze proeft zo veel mogelijk en weet daardoor welke producten ze wel of juist niet lekker vindt. Emma legt uit: “Ik krijg vaak de vraag welke Aziatische smaakmakers de beste zijn, maar ik kan dat niet bepalen. Dat ik iets lekker vind, betekent niet dat jij dat ook vindt. Wel is het altijd slim om de ingrediëntenlijst goed te bekijken zodat je kan kiezen voor de beste kwaliteit. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk te koken met seizoensproducten. Lokale groenten en fruit uit het seizoen zijn supersmaakvol. Voor het maken van Aziatische gerechten ben ik dol op verse ingrediënten van Crisp zoals bosui, gember en aubergine. De producten zijn vers en van goede kwaliteit. Hierdoor is de basis van je gerechten goed en is het makkelijk om wat lekkers op tafel te zetten.”

Koude kimchinoedels

Wil je deze zomer net als Emma niet te lang in de keuken staan? Dan moet je het recept voor koude kimchinoedels echt eens proberen. De smaakmaker van het gerecht is de bekende pittige gefermenteerde kool. Deze Koreaanse smaakbom is gelukkig niet lastig te verkrijgen want Crisp bezorgd de lokaal geproduceerde kimchi van Oh Na Mi gewoon bij jou thuis. Zo kun je net als Emma lokaal en duurzaam genieten van de Koreaanse eetcultuur.

> naar het recept: koude kimchinoedels

Koude kimchinoedels

Met Crisp wordt elke dag zoveel lekkerder

Wil je het zomerse recept van Emma de Thouars thuis maken? Dan heb je geluk! Het recept voor de Koreaanse koude kimchinoedels deelt ze exclusief via de Crisp-app. Met één klik op de knop leg je gemakkelijk alle verse ingrediënten die je voor het recept nodig hebt in je mandje. En wat je vóór 22.00 uur bestelt wordt de volgende dag in heel Nederland bezorgd op een moment dat jou uitkomt. Daarnaast geeft Emma een inkijkje in wat er aan favoriete producten op haar boodschappenlijstje niet mag ontbreken. Zo wordt het ontdekken van de Koreaanse eetcultuur je wel heel gemakkelijk gemaakt!

Lees ook: Foodies boekenclub: “Noedels” van Emma de Thouars

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!