Advertentie
Koken, stomen, in de pan of in de rijstkoker: rijst kun je op allerlei manieren klaarmaken. Zelfs in de oven. Met deze drie rijstgerechten zit je gebakken.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Basmatirijst van Tilda
En hoe je die rijstgerechten nóg lekkerder maakt? Met de basmatirijst van Tilda. Tilda basmati is de champagne onder de rijst: wij selecteren enkel pure basmati van de hoogste kwaliteit. Net zoals bij goede wijn, is basmati afhankelijk van een goede oogst.
Basmati kan maar op één plaats ter wereld groeien: aan de voet van de Himalaya. De combinatie van het unieke klimaat, de conditie van de grond en het pure smeltwater uit de bergen zorgt ervoor dat de basmati kan uitbloeien tot de beste rijstsoort.
En net zoals champagne met de jaren beter wordt, verbetert ook basmati met de tijd. Wij laten onze basmati eerst maanden rijpen voordat we de rijst zorgvuldig in de molen verwerken. Andere granen en gebroken korrels filteren wij eruit, zodat er geen zetmeel vrijkomt die de rijst plakkerig maakt. Zo geeft Tilda zijn basmati een diepere, rijkere smaak.
Recepten met gebakken rijst
Dat je met rijst alle kanten op kunt laten deze recepten wel zien. Bovendien zet je deze gerechten zo op tafel, de oven doet tenslotte (bijna) al het werk!
Onze tips
Halloweenhapjes: 5x griezelig genieten
Griezelige recepten voor Halloween
De beste recepten met artisjok
Knolselderij recepten: 7x koken met deze veelzijdige groente
Dit zijn de lekkerste recepten met spinazie
9x heerlijke prei recepten
7x de lekkerste recepten met wortel
9x de beste recepten met courgette
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?