
Koken, stomen, in de pan of in de rijstkoker: rijst kun je op allerlei manieren klaarmaken. Zelfs in de oven. Met deze drie rijstgerechten zit je gebakken.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Basmatirijst van Tilda
En hoe je die rijstgerechten nóg lekkerder maakt? Met de basmatirijst van Tilda. Tilda basmati is de champagne onder de rijst: wij selecteren enkel pure basmati van de hoogste kwaliteit. Net zoals bij goede wijn, is basmati afhankelijk van een goede oogst.
Basmati kan maar op één plaats ter wereld groeien: aan de voet van de Himalaya. De combinatie van het unieke klimaat, de conditie van de grond en het pure smeltwater uit de bergen zorgt ervoor dat de basmati kan uitbloeien tot de beste rijstsoort.
En net zoals champagne met de jaren beter wordt, verbetert ook basmati met de tijd. Wij laten onze basmati eerst maanden rijpen voordat we de rijst zorgvuldig in de molen verwerken. Andere granen en gebroken korrels filteren wij eruit, zodat er geen zetmeel vrijkomt die de rijst plakkerig maakt. Zo geeft Tilda zijn basmati een diepere, rijkere smaak.

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Recepten met gebakken rijst
Dat je met rijst alle kanten op kunt laten deze recepten wel zien. Bovendien zet je deze gerechten zo op tafel, de oven doet tenslotte (bijna) al het werk!

Snelle gebakken masalarijst uit de oven met spinazie en erwtjes
Dit ovengerecht is zo makkelijk te maken en staat binnen een handomdraai op tafel. Je doet alles in de ovenschaal, mengt het door elkaar en de oven doet de rest. Ideaal!
Onze tips

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Gnocchi: 15+ Italiaanse recepten

Borrelplank maken? Zo doe je dat in 3 simpele stappen

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?