
Eindeloos bakken
Lees verder na de advertentie
Lotus: “Ik ben gek op bakken, maar ik vind het toch altijd een beetje zonde hoe snel dat bakpapier er doorheen gaat. Gelukkig kwam ik erachter dat er ook herbruikbare bakmatjes bestaan (echt!). Dat wordt de hele maand onbeperkt bakken met deze handige goodies.”

Theeleuten
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Marieke: “Met het gure weer buiten is er niks fijner dan je verwarmen aan een dampend kopje thee. Zeker wanneer je het drinkt uit zo’n gezellig kopje als deze. De mok is handgeschilderd aan de Amalfikust waardoor geen eentje er hetzelfde uitziet. Zo kun je blijven sparen!”

Handig op te bergen
Bas: “Vroeger schepten we altijd op aan tafel, zo’n dampende pan met eten staat ook nog eens best gezellig. Deze onderzetters beschermen niet alleen de ondergrond tegen de hitte van de pan, maar zijn ook nog eens makkelijk op te bergen doordat je ze op kunt vouwen.”

Kaarsjes aan
Marieke: “Ga je de tafel mooi dekken voor een etentje thuis? Dan mag je de dinerkaarsen niet vergeten. Je kunt een effen kleur kiezen, maar nog toffer zijn deze kleurrijke handgemaakte kaarsen. Dat staat gelijk gezellig voor de feestdagen!”

Ovenwant
Anne: “Alhoewel ik het hele jaar door graag bak, doe ik dat het liefst in de herfst. Want zo’n stuk versgebakken taart smaakt toch het lekkerst na een flinke herfstwandeling buiten. Door al dat bakken kan ik zo nu en dan wel een nieuw paar ovenwanten gebruiken. Ik ga altijd voor een vrolijke print, deze bijvoorbeeld.”

Lekker spetteren
Anne: “Knoei jij tijdens het roeren in de soep of in een stoofschotel ook vaak spetters op je schone kleren? Met een keukenschort overkomt je dat nooit meer. En deze versie met croissant-print staat ook nog eens hartstikke leuk!”

Gezellig tafelen
Lotus: “Tip voor als je in de herfstvakantie naar een knus huisje in de Ardennen gaat: neem een tafelkleed! Je geeft zo’n huisje meteen iets persoonlijks, en dat staat meteen gezellig. Deze gele geruite fleurt hoe dan ook de boel op. Je kunt hem natuurlijk ook thuis op tafel leggen!”

Koude lunch
Bas: “Het gebeurt me bij haast elk stoofpotje, ik maak steevast veel te veel. Mijn oplossing? Ik verdeel wat porties over deze handige bakjes en eet het de volgende dag als lunch. Noem me een beetje raar, maar koud vind ik het vaak nóg lekkerder.”

Meer goodies? Lees ook:
Deze herfstige keukenhulpjes móét elke foodie hebben!
Handige goodies die iedereen in huis zou moeten hebben
Must-haves voor thuisbakkers: heb jij ze al in huis?
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.