Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
keukenhulpjes

Klassieke keukenhulpjes die iedereen in huis zou moeten hebben

Advertentie

Een kijkje in de keuken van de redactie. Met welke tools koken ze klassieke gerechten? Lees snel verder om daarachter te komen!

Bestel Foodies 50 klassiekers

Klassieke keukenhulpjes

Dat wij graag traditionele gerechten koken, is je vast niet ontgaan. In Foodies 50 klassiekers gaan we zelfs op tour de wereld rond en bundelen gerechten die iedereen kent. Van de New York cheesecake, Italiaanse lasagne, Hollandse bitterballen en hachee, tot aan Australische pavlova en nog veel meer. Maar welke klassieke keukenhulpjes heb je daarvoor eigenlijk nodig? Wij tippen onze favorieten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wafel party

Anne: “Jaren geleden vroeg ik voor mijn verjaardag een wafelijzer. De scheve blikken die ik in eerste instantie kreeg – want typisch een apparaat dat onaangeraakt in de kast belandt – zijn ingeruild voor enige jaloezie. Bijna ieder weekend geurt mijn huis namelijk naar vers gebakken wafels.”

Uit het boek

Wafelijzer

€ 34,99
wafelijzer

Deegsteker

Bas: “Mijn vriendin lachte me uit toen ik deze deegsteker kocht, maar ik kan niet meer zonder. Zo’n steker is niet alleen ideaal om deeg mee te portioneren of om in mooie plakken te snijden, ik gebruik de steker ook om alle restjes van het aanrecht te krijgen.”

Uit het boek

Deegsteker

€ 12,30
deegsteker

Onverwoestbaar

Marieke: “Gerechten als hachee, butter chicken en chili con carne maak ik steevast in mijn gietijzeren pan omdat deze perfect te gebruiken is voor sudderen en stoven. Niet alleen de gerechten zijn klassiek, de pan ook. Want wanneer je hem goed onderhoudt, gaat deze een leven lang mee.”

Uit het boek

Gietijzeren pan

€ 83,00
gietijzeren pan

Knoflookpers

Yvonne: “Ik kook heel graag met knoflook, maar ik wil niet nog drie dagen met een knoflookgeur aan mijn handen rondlopen. Daarom gebruik ik bij het persen van knoflook standaard deze pers. Schraap de knoflook er na het persen met een mesje vanaf en je handen blijven vlek- en geurvrij.”

Uit het boek

Knoflookpers

€ 7,50
knoflookpers

Even opscheppen

Yvonne: “Kijk mij eens opscheppen, over mijn opscheplepel. Dit goudkleurige exemplaar is echt een plaatje en een van mijn favoriete klassieke keukenhulpjes. Ik vind een opscheplepel echt onmisbaar. Als je de tafel mooi gedekt hebt en je eten mooi geserveerd hebt in grote schalen, dan mag een mooie opscheplepel ook niet ontbreken.”

Uit het boek

Opscheplepel

€ 16,95
opscheplepel

Aardappelstamper

Bas: “Het hele jaar door eet ik maar al te graag stamppotjes. In de winter natuurlijk de klassiekers met boerenkool of zuurkool en in het voorjaar frisse stamppotjes met snijbonen of zoete aardappel. Daarbij mag een goede aardappelstamper natuurlijk niet ontbreken.”

Uit het boek

Aardappelstamper

€ 14,95
aardappelstamper

Lees ook: Zit jouw klassieke gerecht in de nieuwste Foodies?

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!