Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
herfstige keukenhulpjes

Deze herfstige keukenhulpjes móét elke foodie hebben!

Advertentie

Deze goodies verraden het meteen: wij hebben de herfst in onze bol! Tijd om te bakken en te stoven met deze herfstige keukenhulpjes.

Vijzelvers

Lotus: “Verse kruiden en specerijen zijn het allerlekkerst als je ze zelf fijnmaalt en dat doe je het best in een zware vijzel. Dit is wat mij betreft dus een van de herfstige keukenhulpjes die je in huis moet halen. De vijzel staat standaard op mijn aanrecht, want eigenlijk vind ik hem te mooi om in een kastje te zetten.”

Uit het boek

Vijzel

€ 19,95
vijzel

Lekker rustiek

Yvonne: “Ik ga eigenlijk voor al mijn servies naar de kringloop. Goedkoop en je hebt ook nog eens een originele collectie. Soms vul ik aan met nieuwe exemplaren, zoals deze fantastische pastaborden. Door het rustieke uiterlijk passen ze perfect bij mijn kringloopservies.”

Uit het boek

Pastaborden

€ 24,95
pastaborden hkliving

Keukenschort

Marieke: “Heel netjes ben ik niet. Om sausvlekken op mijn kleding te voorkomen, doe ik dus altijd een schort om als ik ga koken. Met deze geruite variant is dat gelukkig geen straf. Vind jij hem ook zo gezellig staan? Hij is er ook nog in een kindervariant; leuk voor als je samen koekjes gaat bakken!”

Uit het boek

Keukenschort

€ 9,25
Cover voor Keukenschort

Roomboter

Yvonne: “Er gaat niets boven een lik goede roomboter op vers brood. Bij mijn opa en oma vroeger stond altijd zo’n botervloot op tafel, dus deze vloot van HKLiving geeft goede herinneringen!”

Uit het boek

Kleurrijke botervloot

€ 29,99
botervloot

Spatelen

Lotus: “In veruit de meeste gerechten kun je het beste roeren met een houten spatel. Beter voor je pan én beter voor je eten, want hout reageert niet met ingrediënten, zoals metaal dat wel kan doen. Deze is van acaciahout, maar bamboe of eikenhout kan natuurlijk ook.”

Uit het boek

Spatel

€ 3,95
spatel

Ouderwets lekker

Marieke: “Bij een kopje thee hoort een koekje. Het liefst speculaasjes, alleen al omdat ze altijd zo’n prachtig patroon hebben. Met deze ambachtelijke speculaasplank maak jij ze thuis net zo mooi als bij de bakker.”

Uit het boek

Speculaasplank

€ 15,90
Cover voor Speculaasplank

Snel koelen

Anne: “Ben jij – net als ik – ook zo ongeduldig als je iets lekkers uit de oven haalt? Zet je taart, cake of koekjes direct op een taartrooster zodat ze snel afkoelen. Zo blijft je baksel lekker krokant en hoef je net iets minder lang te wachten tot je kunt proeven.”

Uit het boek

Taartrooster

€ 13,00
Cover voor Taartrooster

In een vormpje

Bas: “Bij echt herfstweer wil ik maar één ding: de hele middag koekjes bakken. Als je met de hernuttertjes aan de slag gaat, dan raad ik je de originele vormpjes te gebruiken.

Uit het boek

Hernhutter bakvorm

€ 41,55
Cover voor Hernhutter bakvorm

> naar het recept: hernhuttertjes

Hernhuttertjes

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!