Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
seizoensgroenten maart

Kun je groente in een bolstaand zakje nog eten? Zo zit het!

Advertentie

Je loopt door de supermarkt en neemt een zakje voorgesneden groenten mee. De volgende dag pak je het uit de koelkast, klaar om in de pan te doen, maar je ziet dat het zakje ineens bol staat. Kun je de groenten dan nog eten? Wij zochten het uit!

Groente in een bolstaand zakje

Het koelschap van de supermarkt ligt er vol mee: zakjes voorgesneden groente. Handig voor als je weinig tijd hebt om te koken en tóch verse groente wilt klaarmaken. Het is je vast ook wel eens opgevallen dat zo’n zakje soms bol komt te staan. Je verwacht misschien dat de groente hierdoor niet meer goed is, maar niets is minder waar. Volgens het Voedingscentrum kun je ook groente in een bolstaand zakje vaak nog gerust eten!

Ook elke week handige tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe zit dat nu?

Dat zo’n zakje voorgesneden groenten bol staat, betekent niet direct dat de groente bedorven is. De verpakking bolt op, omdat er een beschermend luchtmengsel in het zakje zit, bijvoorbeeld een mengsel zonder zuurstof. Dat is niet gevaarlijk of schadelijk, maar zorgt er juist voor dat je groenten langer vers blijven, aldus het Voedingscentrum. Het zakje bolt dan soms op, gewoonweg door het ‘ademen’ van de producten.

seizoensgroenten augustus

Bedorven groenten

Staat het zakje uitzonderlijk bol? Dan kan het zijn dat de groenten bedorven zijn. Check de houdbaarheidsdatum, ga na of het zakje te lang buiten de koeling is geweest en bekijk de groente goed. Zien ze er slap of verlept uit? Zijn ze verkleurd? En geven ze een vreemde geur af? Eet ze dan niet meer op, de kans is groot dat ze dan bedorven zijn.

Lees ook: Groente bewaren, zo houd je groenten langer fris

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!