Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
zomer keuken

Deze handige keukenspullen wil jij deze zomer in huis hebben!

Advertentie

Welke handige keukenspullen maken het jou deze zomer een stuk makkelijker in de keuken? Dit zijn de favorieten van onze redactie!

Zomerse BBQ

Marieke: “Het feit dat ik zonder balkon op twee hoog woon, weerhoudt mij zeker niet om te barbecueën. Deze handige opklapbare BBQ staat in mijn kleine studiootje niet in de weg en kan ik eenvoudig meenemen naar het park of strand. Zo kan ik in de zomer gewoon genieten van maiskolven en sateetjes van de grill.”

Barbecue koffer

€ 74,99
koffer bbq

Snijd erop los

Lotus: “Ken je dat? Dat je snijplank altijd nét wat te klein is, waardoor je netjes gesnipperde ui op het aanrecht belandt? Dankzij deze grote snijplank heb ik dat probleem sinds kort niet meer. Al mijn gesneden groenten passen er nu met gemak op. En het mooie hout staat ook nog eens leuk in de keuken.”

Grote snijplank

€ 51,89
snijplank 2 2

Lekker luchtig

Yvonne: “Is het 30 graden, moet je óók nog een schort om. Met dit linnen schort is dat geen probleem. Hij is lekker luchtig en licht van kleur. En weet je wat? Alleen je badkleding eronder kan ook, want het is net een zomerjukje!”

Schort

€ 20,99
schort

Vrolijk tafelkleed

Anne: “Ik word altijd zo vrolijk van de zomer, als de zon schijnt en overal bloemen in bloei staan. En niet te vergeten die warme zomeravonden, lekker buiten eten en lang tafelen. Dat alles aan een mooi gedekte tafel, bijvoorbeeld met dit tafelkleed met citroenen.”

Tafelkleed

€ 18,50
tafelkleed

Een karaf met water

Bas: “Bij een goede borrel zijn er een paar dingen onmisbaar wat mij betreft. Naast een volle borrelplank en een gevuld glas om te proosten, zet ik steevast ook een karaf water op tafel. Mijn favoriet? De groene karaf van Serax, met de toepasselijke naam Fish & Fish.”

Vissenfles

€ 31,95
Cover voor Vissenfles

Mooie collectie

Yvonne: “Ik ben helemaal verliefd op deze rookkleurige glazencollectie! Net even wat anders dan je normale servies. Als je slim bent dan schaf je voor de zomer meteen de hele set aan.”

Rode glazen

€ 60,99
Cover voor Rode glazen

Taartvorm

Lotus: “Toen ik deze taartvorm zag, was ik op slag verliefd. De vorm is met de hand beschilderd, kan temperaturen tot 250⁰C aan én kan in de afwasmachine. Vrolijke kleuren, klassiek en toch modern: in deze taartvorm komen je baksels wel tot hun recht.”

Taartvorm

€ 54,90
Cover voor Taartvorm

Proost!

Marieke: “Wil jij voor een grote groep cocktails of mocktails maken? Schenk deze dan in een grote tap bij je volgende tuinfeestje. Dat ziet er niet alleen heel erg gezellig uit, maar bespaart ook een hoop moeite. Want door het handige kraantje kunnen alle gasten gemakkelijk zelf hun drankje inschenken.”

Limonadetap

€ 21,09
Cover voor Limonadetap

Vrolijke vaas

Anne: “Op zaterdag breng ik vaak een bezoekje aan de bloemenmarkt op het Janskerkhof in Utrecht. Mijn huis fleurt spontaan op met een verse bos bloemen op tafel. Helemaal wanneer ik ze in een vrolijke vaas zet, zoals deze.”

Vaas

€ 79,95
Cover voor Vaas

Lees ook: Deze bloem is verkozen tot Nationale Bloem van Nederland

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!