Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Borreltijd Les Genereux champagne

3x hapjes bij champagne

In samenwerking met Les Généreux

Zonder champagne geen glans aan je borrel. Wij vroegen kenners naar de perfecte snacks bij een glas bubbels. De antwoorden: zout én vet. Maak daarom deze zelfgemaakte chips, gefrituurde kip en garnalen op toast.

Lees verder na de advertentie

Champagne bij de borrel

Champagne is niet alleen feestelijk, maar ook een heel gastronomische wijn. Dat komt door de opwekkende frisheid, in combinatie met een mooie gerijpte smaak. Benieuwd naar de beste combinaties? Probeer onderstaande hapjes bij champagne eens.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De beste champagne voor bij de borrel

Onze tip voor de perfecte bubbel? De chique Brut Réserve van Charles Heidsieck! Deze champagne is heerlijk fris, maar ook vol, romig en zacht en daardoor heel toegankelijk.

Koop ‘m lokaal of bestel ‘m via lesgenereux.nl/wijnhuizen/charles-heidsieck.

hapjes bij champagne

Recepten voor hapjes bij champagne:

Plan snel een borrel met vrienden, familie of collega’s, haal de juiste champagne in huis en ga aan de slag met deze fantastische hapjes voor bij champagne!

japanse kip

Krokante Japanse kip met dragonmayonaise

Zout én vet? Dan is deze krokante kip precies wat je zoekt. De dragonmayonaise maakt hem helemaal af.

Naar het recept
Zelfgemaakte chips met venkelzout en kaviaardip

Zelfgemaakte chips met venkelzout en kaviaardip

Een bakje chips maak je extra speciaal door de chips zelf te bakken én door het te serveren met een luxe kaviaardip en venkelzout. Om je vingers bij af te likken.

Naar het recept
Garnalentartaartjes op getoast briochebrood

Garnalentartaartjes op getoast briochebrood

Wil je voor iets chiquer gaan? Maak dan deze garnalentartaartjes. Op een sneetje getoaste brioche het ideale hapje voor bij een glas bubbels.

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

japanse kip

Krokante Japanse kip met dragonmayonaise

Zout én vet? Dan is deze krokante kip precies wat je zoekt. De dragonmayonaise maakt hem helemaal af.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 250 g kippendijfilet
  • 4 el lichte sojasaus
  • 2 tenen knoflook (geraspt)
  • 25 g verse gember (geraspt)
  • 100 g bloem
  • 50 g maizena
  • olie (om te frituren)

Voor de dragonmayoise

  • 1 bosje dragon
  • 1 eidooier
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 1 1/2 el dragonazijn
  • zout
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1/2 citroen (alleen het sap)

Bereiding

  1. Snijd de kip in gelijke stukjes en marineer met de sojasaus, de knoflook en de gember in een grote kom. Dek de kom af en laat de kip minstens 2 uur marineren zodat de smaken goed erin kunnen trekken.

  2. Doe voor de dragonmayonaise de dragon, de eidooier, het hele ei, de mosterd en de dragonazijn en wat zout in een maatbeker en pureer fijn met een staafmixer. Voeg nu geleidelijk de olie toe en blijf mixen met de staafmixer tot je een stevige, gladde mayonaise hebt. Breng op smaak met het citroensap.

  3. Meng de bloem en de maizena op een groot bord. Wentel de stukjes kip los van elkaar in het bloemmengsel. Verhit de olie in een (frituur)pan tot ca. 160°C. Frituur de kip in porties tot hij licht goudbruin en net gaar is. Laat op een rooster afkoelen en ga verder met de rest van de kip.

  4. Frituur de afgekoelde kip nogmaals, tot hij echt mooi knapperig en goudbruin is. Serveer de kip met de dragonmayonaise.

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!