
Zonder champagne geen glans aan je borrel. Wij vroegen kenners naar de perfecte snacks bij een glas bubbels. De antwoorden: zout én vet. Maak daarom deze zelfgemaakte chips, gefrituurde kip en garnalen op toast.
Lees verder na de advertentie
Champagne bij de borrel
Champagne is niet alleen feestelijk, maar ook een heel gastronomische wijn. Dat komt door de opwekkende frisheid, in combinatie met een mooie gerijpte smaak. Benieuwd naar de beste combinaties? Probeer onderstaande hapjes bij champagne eens.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
De beste champagne voor bij de borrel
Onze tip voor de perfecte bubbel? De chique Brut Réserve van Charles Heidsieck! Deze champagne is heerlijk fris, maar ook vol, romig en zacht en daardoor heel toegankelijk.
Koop ‘m lokaal of bestel ‘m via lesgenereux.nl/wijnhuizen/charles-heidsieck.

Recepten voor hapjes bij champagne:
Plan snel een borrel met vrienden, familie of collega’s, haal de juiste champagne in huis en ga aan de slag met deze fantastische hapjes voor bij champagne!

Krokante Japanse kip met dragonmayonaise
Zout én vet? Dan is deze krokante kip precies wat je zoekt. De dragonmayonaise maakt hem helemaal af.

Zelfgemaakte chips met venkelzout en kaviaardip
Een bakje chips maak je extra speciaal door de chips zelf te bakken én door het te serveren met een luxe kaviaardip en venkelzout. Om je vingers bij af te likken.

Garnalentartaartjes op getoast briochebrood
Wil je voor iets chiquer gaan? Maak dan deze garnalentartaartjes. Op een sneetje getoaste brioche het ideale hapje voor bij een glas bubbels.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Krokante Japanse kip met dragonmayonaise
Zout én vet? Dan is deze krokante kip precies wat je zoekt. De dragonmayonaise maakt hem helemaal af.
Ingrediënten
- 250 g kippendijfilet
- 4 el lichte sojasaus
- 2 tenen knoflook (geraspt)
- 25 g verse gember (geraspt)
- 100 g bloem
- 50 g maizena
- olie (om te frituren)
Voor de dragonmayoise
- 1 bosje dragon
- 1 eidooier
- 1 ei
- 1 el mosterd
- 1 1/2 el dragonazijn
- zout
- 250 ml zonnebloemolie
- 1/2 citroen (alleen het sap)
Bereiding
Snijd de kip in gelijke stukjes en marineer met de sojasaus, de knoflook en de gember in een grote kom. Dek de kom af en laat de kip minstens 2 uur marineren zodat de smaken goed erin kunnen trekken.
Doe voor de dragonmayonaise de dragon, de eidooier, het hele ei, de mosterd en de dragonazijn en wat zout in een maatbeker en pureer fijn met een staafmixer. Voeg nu geleidelijk de olie toe en blijf mixen met de staafmixer tot je een stevige, gladde mayonaise hebt. Breng op smaak met het citroensap.
Meng de bloem en de maizena op een groot bord. Wentel de stukjes kip los van elkaar in het bloemmengsel. Verhit de olie in een (frituur)pan tot ca. 160°C. Frituur de kip in porties tot hij licht goudbruin en net gaar is. Laat op een rooster afkoelen en ga verder met de rest van de kip.
Frituur de afgekoelde kip nogmaals, tot hij echt mooi knapperig en goudbruin is. Serveer de kip met de dragonmayonaise.
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



