Advertentie
Zonder champagne geen glans aan je borrel. Wij vroegen kenners naar de perfecte snacks bij een glas bubbels. De antwoorden: zout én vet. Maak daarom deze zelfgemaakte chips, gefrituurde kip en garnalen op toast.
Champagne bij de borrel
Champagne is niet alleen feestelijk, maar ook een heel gastronomische wijn. Dat komt door de opwekkende frisheid, in combinatie met een mooie gerijpte smaak. Benieuwd naar de beste combinaties? Probeer onderstaande hapjes bij champagne eens.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
De beste champagne voor bij de borrel
Onze tip voor de perfecte bubbel? De chique Brut Réserve van Charles Heidsieck! Deze champagne is heerlijk fris, maar ook vol, romig en zacht en daardoor heel toegankelijk.
Koop ‘m lokaal of bestel ‘m via lesgenereux.nl/wijnhuizen/charles-heidsieck.
Recepten voor hapjes bij champagne:
Plan snel een borrel met vrienden, familie of collega’s, haal de juiste champagne in huis en ga aan de slag met deze fantastische hapjes voor bij champagne!
Zelfgemaakte chips met venkelzout en kaviaardip
Een bakje chips maak je extra speciaal door de chips zelf te bakken én door het te serveren met een luxe kaviaardip en venkelzout. Om je vingers bij af te likken.
Krokante Japanse kip met dragonmayonaise
Zout én vet? Dan is deze krokante kip precies wat je zoekt. De dragonmayonaise maakt hem helemaal af.
Garnalentartaartjes op getoast briochebrood
Wil je voor iets chiquer gaan? Maak dan deze garnalentartaartjes. Op een sneetje getoaste brioche het ideale hapje voor bij een glas bubbels.
Onze tips
Tarte Tatin: heerlijke variaties op de Franse klassieker
Recept tarte tatin: tips voor de perfecte taart
5x de lekkerste brownie recepten
Vegan favorieten: 11x snelle recepten
5x zoete recepten met mascarpone
9x de beste plaattaart recepten
Budget recepten: 11x goedkoop avondeten voor iedere dag
Noedel recepten: 12x de lekkerste variaties
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?