Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
vrijmibo tempura

Japanse borrelhap: krokante tempura

In samenwerking met Red Phoenix

Advertentie

Vergeet de bittergarnituur en serveer eens bij de borrel deze Japanse hapjes uit de frituur: krokante tempura. Lekker met de sauzen van Red Phoenix!

Bestel Foodies Japan

Tempura op de borrelplank

Wie Japans wil snacken kan zo veel meer eten dan enkel edamame en sushi. Maak je bijvoorbeeld weleens krokante borrelhapjes met tempurabeslag? Waarschijnlijk niet, deze snack is namelijk relatief onbekend en daar brengen wij maar al te graag verandering in. Daarom delen wij wat tempura is én hoe je natuurlijk de lekkerste borrelhapjes ermee maakt, inclusief de beste dips en sauzen.

Wil je ook de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat is tempura?

Tempura is zowel de naam van het gerecht als de manier van bereiden. Het is een van oorsprong Japanse techniek waarbij verse ingrediënten door een licht beslag worden gehaald om ze vervolgens te frituren. De ingrediënten die je door het beslag haalt, staan bij dit gerecht niet vast. Zo kan je zelf variëren met hetgeen dat jij lekker vindt. Het kunnen verse groenten zijn zoals paprika, courgette of wortel, maar ook vis of garnalen. Wat wel vaststaat is dat je de krokante tempura serveert met een lekker sausje. Wat denk je bijvoorbeeld van chilisaus of wasabi-mayonaise?

vrijmibo tempura

Tempurabeslag

Tempurabeslag wordt gemaakt van meel, ei en water en deze ingrediënten worden slecht heel kort gemengd. Hoe korter, hoe beter; er mogen best nog wat klontjes in het beslag zitten. Langer roeren zorgt voor glutenontwikkeling en een minder krokant resultaat. Daarbij moet het water moet ijskoud zijn, liefst bruiswater, ook alweer voor een zo krokant en luchtig mogelijk resultaat. Is het tempurabeslag klaar? Dan kan je de ingrediënten er een voor een in dopen en frituren. Ook hierbij geldt: hoe sneller hoe beter. Vervolgens frituur je de hapjes kort in loeihete olie. Bekijk het onderstaande recept maar!

> naar het recept: tempurabeslag

vrijmibo tempurabeslag

Sauzen van Red Phoenix

En zoals mosterd niet mag ontbreken bij een bitterbal, serveer je geen tempura zonder saus. Red Phoenix helpt jou de smaken van heerlijk Aziatisch streetfood op tafel te zetten. De sauzen sluiten aan bij iedere maaltijd, of je nu gaat voor een borrelplank, een frietje, een salade of een poké bowl. Probeer de sweet chilisaus en wasabi- mayonaise bij je zelfgemaakte tempura of bekijk de sauzencollectie van Red Phoenix voor meer smaakvolle combinaties! De sauzen zijn verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Coop en Plus.

Red Phoenix

Lees ook: Wat is tempura en wat kun je ermee?

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!