Advertentie
Zo kook je het kerstdiner als een pro
Is de eer aan jou om dit jaar een waanzinnig kerstdiner op tafel te zetten? Dan zijn de juiste materialen het halve werk. Niet voor niets hebben chefs altijd geslepen messen en koesteren ze hun pannen alsof het hun kindjes zijn. Want met de juiste materialen komen je gerechten het beste tot hun recht. Wil jij ook koken als een pro? Neem dan eens een kijkje op de website van WMF. Het merk biedt al meer dan 160 jaar kwalitatief hoogwaardige, functionele en prachtig vormgegeven producten die zorgen voor een culinaire ervaring in jouw eigen keuken.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Als een pro
Wat ons betreft zijn de WMF Fusiontec pannen een echte aanrader voor het koken van het kerstdiner. Het is niet alleen handig dat ze op alle warmtebronnen, dus ook inductie, kunnen maar ze zijn ook nog eens multifunctioneel te gebruiken. Je kunt er in bakken, braden, koken en stoven en je kunt ze zelfs in de oven zetten. Foodies Chef Willem geeft aan dat dit voor hem een fijne extra is, hierdoor kun je met de pannen elke gang van het diner bereiden. Daarnaast kun je dankzij de glazen deksel je gerechten gemakkelijk in de gaten houden zonder de deksel op te hoeven tillen. Wel zo fijn volgens onze eigen chef. Ben jij daar ook fan van? Dan kan je ook kiezen voor een glazen deksel. Het voordeel van de Fusiontec pannen is namelijk dat je zelf je eigen deksel kan kiezen. Zo vindt de ene kok het handig om het kookproces in de gaten te houden en kiest de ander liever voor een deksel met condensatienoppen voor het behoud van vocht. Ook kan je kiezen voor een deksel met afgietfunctie, handig voor het veilig en snel afgieten van kookvocht. Jij kiest jouw favoriet!
Uniek
Het unieke van de pannen is dat ze zijn gemaakt van het speciaal door WMF ontwikkelde FUSIONTEC. Dat is een complex materiaal dat is gemaakt door een fusie van speciaal staal en natuurlijke mineralen. Het voordeel van dit materiaal is dat het zo hard is dat de pannen extreem krasbestendig zijn en een leven lang mee gaan (inclusief dertig jaar garantie). Daarbij zorgt het speciale materiaal voor een goede warmtegeleiding waardoor zelfs de meest lastige gerechten een succes worden. Wel zo handig bij het koken van het kerstdiner! Ook hebben de pannen een mooi design waardoor je ze met trots op tafel kan zetten tijdens het kerstdiner.
Kerstdiner inspiratie
Kan jij naast goede materialen ook wel wat inspiratie voor het kerstdiner gebruiken? Deze geroosterde pompoen is een echt succesnummer. Door hem op smaak te brengen met salie, gorgonzola en pijnboompitten is het een gerecht om je vingers bij af te likken. Hier gooi je gegarandeerd hoge ogen mee deze kerst! Daarnaast past het goed bij klassieke kerstgerechten zoals kalkoen, rollade of Beef Wellington.
> naar het recept: slow-roasted pompoen met salie, gorgonzola en pijnboompitten
Lees ook: Aha! Dus daar komt de traditie van het kerstdiner vandaan
Onze tips
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?
Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving
Dit is waarom je vroeg moet beginnen met het bakken van je Christmas cake
Kerstdesserts: de lekkerste nagerechten voor de feestdagen
Hoofdgerecht kerst: van vlees tot vis en vegetarisch
Kerstmenu: 11x inspiratie en ideeën voor een heerlijk kerstdiner
Kerstontbijt: heerlijke recepten voor een feestelijk start
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.