Recepten met snijbiet

Snijbiet wordt ook wel warmoes genoemd en groeit in de mooiste kleuren: van geel tot oranje en van wit tot rood. Hierdoor lijkt de bladgroente misschien op het eerste oog wat op rabarber, maar schijn bedriegt. Vergis je dus niet, want de smaak verschilt en doet eerder denken aan spinazie. Benieuwd geworden? Probeer onze onweerstaanbare recepten met snijbiet eens.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, tips & verhalen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego

Gebruik voor deze broodpudding bij voorkeur oud brood. Dat is lekker no waste én oud brood blijft wat steviger. De combinatie van snijbiet en manchego past goed de smaak van olijven.

> naar het recept: hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego

Panade – hartige broodpudding met bosui, snijbiet en manchego

Gebakken polenta met olijfjes en gestoofde snijbiet

Kun jij de combinatie van snijbiet met olijven wel waarderen? Dan is dit recept ook de moeite waard. Door de polenta te bakken in de oven, wordt het lekker krokant. Dat geeft een mooi contrast.

> naar het recept: gebakken polenta met olijfjes en gestoofde snijbiet

recepten met snijbiet

Börek met geroosterde pompoen, feta en snijbiet

De Turkse snack börek wordt vaak met feta en spinazie gemaakt. Je begrijpt dat je de spinazie ook heel goed door snijbiet kunt vervangen. Dat geeft een verrassende twist, zeker in combinatie met de zoete pompoen.

> naar het recept: börek met geroosterde pompoen, feta en snijbiet

Börek met geroosterde pompoen, feta en snijbiet

Snijbiet-ricottataart

Verse snijbiet is een echte marktgroente in deze tijd van het jaar. Doe er je voordeel mee en bak deze hartige taart met ricotta. Heb je genoeg tijd? Zelf ricotta maken van volle melk is een waanzinnig tof weekendproject.

> naar het recept: snijbiet-ricottataart

Snijbiet-ricottataart

Bladgroenten met krokante knoflook

Dit heerlijke recept is van Noor Murad, de rechterhand van Ottolenghi. Ze vertelt er zelf over: “‘Serveer er een bladgroente bij’ is een veel gebruikte serveersuggestie in de geschiedenis van de Ottolenghi-boeken, en zo is dit gerecht ‘het groente bijgerecht’ dat u simpelweg aan maaltijden in het weekend kunt toevoegen: zo op zich al erg lekker, maar eenvoudig genoeg om niet al te zeer af te leiden van het hoofdgerecht.”

> naar het recept: bladgroenten met krokante knoflook

Ottolenghi Test Kitchen - Extra lekker: bladgroenten met krokante knoflook

Lees ook: Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in juni