Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Limoncello cheesecake met rabarber

5x bakken met rabarber

Advertentie

Het seizoen voor verse rabarber loopt tot eind juli, hoog tijd om hier wat baksels mee te maken. Wij zochten onze 5 favoriete recepten om te bakken met rabarber bij elkaar. Welke ga jij maken?

Bakken met rabarber:

rabarbertaart

Rabarbertaart

Aardbeien en rabarber zijn een match made in heaven! Dat proef je in deze taart. Het zoete van aardbeien en het zure van rabarber geven een gebalanceerde smaak. Ben je een echte zoetekauw? Zoek rabarber uit die wat meer rood van kleur is. Hoe groener, hoe zuurder. Het liefst serveer je deze taart lauwwarm met wat poedersuiker of slagroom. Ga jij bakken met rabarber dit weekend?

Naar het recept
Rabarbertaartje met steranijs-custard

Rabarbertaartje met steranijs-custard

Fris door de verse rabarber en zoet door de romige custard. Het taartje zelf bestaat uit bladerdeeg. De rabarber gaat eerst met wat suiker en vanille in de oven. Voor de custard gebruik je steranijs in plaats van vanille. Dit geeft de custard een wat kruidige smaak. Wist je dat steranijs de gedroogde vrucht van een bloem is?

Naar het recept
Rabarber-pistachecake

Rabarber-pistachecake

Dikke plakken cake, het liefst nog een beetje warm. Smullen met een kopje thee of koffie erbij. Perfect voor de zondagmiddag, of niet? De rabarber en pistachenoten zorgen voor een verrassende smaakcombinatie. Frisse zure room past goed bij de zachte cake. Sterker nog, een extra schepje bij het serveren kan geen kwaad!

Naar het recept
Limoncello cheesecake met rabarber

Limoncello-cheesecake met rabarbercompote

Fris en zoet voeren de boventoon in deze geweldige cheesecake. En weet je wat deze taart nog lekkerder maakt? De bodem is van chocolade! Loopt het water jou ook spontaan in de mond? Wacht niet langer en duik de keuken in met dit heerlijke recept! Niet te gretig, de taart moet goed afkoelen als deze uit de oven komt.

Naar het recept
Recepten met crumble rabarber

Rabarbercrumble met steranijs

Lekker als toetje om het weekend goed mee af te sluiten. Of gewoon als tussendoortje omdat het kan. Zachte rabarber met sinaasappel en port en een krokante laag crumble. Door wat citroen toe te voegen haal je alle smaken optimaal naar boven. Serveer de crumble het liefst nog een beetje warm met wat slagroom of een bolletje ijs.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!