1. Bakken met rabarber: rabarbertaart
Aardbeien en rabarber zijn een match made in heaven! Dat proef je in deze taart. Het zoete van aardbeien en het zure van rabarber geven een gebalanceerde smaak. Ben je een echte zoetekauw? Zoek rabarber uit die wat meer rood van kleur is. Hoe groener, hoe zuurder. Het liefst serveer je deze taart lauwwarm met wat poedersuiker of slagroom. Ga jij bakken met rabarber dit weekend?
2. Rabarbertaartje met steranijscustard
Fris door de verse rabarber en zoet door de romige custard. Het taartje zelf bestaat uit bladerdeeg. De rabarber gaat eerst met wat suiker en vanille in de oven. Voor de custard gebruik je steranijs in plaats van vanille. Dit geeft de custard een wat kruidige smaak. Wist je dat steranijs de gedroogde vrucht van een bloem is?
3. Rabarber-pistachecake
Dikke plakken cake, het liefst nog een beetje warm. Smullen met een kopje thee of koffie erbij. Perfect voor de zondagmiddag, of niet? De rabarber en pistachenoten zorgen voor een verrassende smaakcombinatie. Frisse zure room past goed bij de zachte cake. Sterker nog, een extra schepje bij het serveren kan geen kwaad!
4. Limoncello-cheesecake met rabarbercompote
Fris en zoet voeren de boventoon in deze geweldige cheesecake. En weet je wat deze taart nog lekkerder maakt? De bodem is van chocolade! Loopt het water jou ook spontaan in de mond? Wacht niet langer en duik de keuken in met dit heerlijke recept! Niet te gretig, de taart moet goed afkoelen als deze uit de oven komt.
5. Rabarbercrumble met steranijs
Lekker als toetje om het weekend goed mee af te sluiten. Of gewoon als tussendoortje omdat het kan. Zachte rabarber met sinaasappel en port en een krokante laag crumble. Door wat citroen toe te voegen haal je alle smaken optimaal naar boven. Serveer de crumble het liefst nog een beetje warm met wat slagroom of een bolletje ijs.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: