Bakken met frambozen
Het is volop zomer! Dat betekent niet alleen dat we van het zonnetje mogen genieten maar ook van al het verse zomerfruit. Onze favoriet? Sappige en zachte frambozen. Om zo uit het vuistje te eten of te verwerken in heerlijk zoete desserts. Ter inspiratie hebben wij onze favoriete recepten om te bakken met frambozen verzameld. Daar wordt je toch framblij van? 😉
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Cheesecake met witte chocolade en frambozen
Een feestje of verjaardag in het voorjaar gepland? Dan wil je dit recept zeker maken! Waarom? Met dit recept zet je in een mum van tijd een frisse taart met witte chocolade en frambozen op tafel.
> naar het recept: cheesecake met witte chocolade en frambozen
Frambozen custardcake
Waar zouden we zijn zonder custard? Het romige mengsel van melk en eieren is helemaal in zijn element wanneer je er zoete tussendoortjes mee pimpt. Deze frambozen custardcake is een must in jouw keuken wanneer de frambozen weer geplukt kunnen worden.
> naar het recept: frambozen custardcake
Dragonyoghurt en frambozen in filodeeg
De schaaltjes mag je in de kast laten als je dit dessert serveert. Want voor deze smaaksensatie gaan we zelf bakjes bakken met filodeeg. Frambozen uit de diepvries werken prima in dit recept, maar in de zomer kun je natuurlijk verse frambozen gebruiken.
> naar het recept: dragonyoghurt en frambozen in filodeeg
Millionaire’s shortbread
De klassieke Britse millionaire’s shortbread bestaat uit chocolade, karamel en een bros zandkoekje. Wij geven het gebak een frisse touch en maken het met munt, frambozen en bramen.
> naar het recept: millionaire’s shortbread
Frambozen-eclairs
Het typisch Franse gebak is de trots van menig patissier. Al zijn we ook maar wat trots op jou als jij de formidabele soezen met frambozen maakt! Wij delen het recept van patissier Roel Wagenaar die zijn gouden tips gaf voor het maken van eclairs.
> naar het recept: frambozen-eclairs
Wentelteefjes van croissant met kaneel en frambozen
Heb je croissants over van gisteren? Verander ze in een handomdraai in deze luxe wentelteefjes! Dat is bakken met frambozen op zijn best.
> naar het recept: wentelteefjes van croissant met kaneel en frambozen
Frambozencheesecake
Geduld is na het afbakken van deze taart een schone zaak. Laat de cheesecake goed afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast, dan is hij het allerlekkerst!
> naar het recept: frambozencheesecake
Filotaartjes met lavendelricotta
Geniet volop van het voorjaar met dit gebakje. Filobakjes over? Gebakken en afgekoeld kun je ze enkele weken bewaren in een luchtdichte trommel.
> naar het recept: filotaartjes met lavendelricotta
Chocoladetaart met frambozenroom
Deze taart is een beetje zoals de beroemde Victoria spongecake, maar dan nóg beter. De luchtige chocoladecake en de room met friszure frambozen zijn een match made in heaven.
> naar het recept: chocoladetaart met frambozenroom