Lees verder onder de advertentie
Bakken voor Moederdag
Lees verder onder de advertentie
Aankomende zondag is het Moederdag. Hét moment om jouw moeder eens in de watten te leggen. En er is geen leukere (en lekkerdere) manier om haar te bedanken dan met een zelfgebakken taart of gebakje. Want liefde gaat door de maag, toch? Wij hebben alvast de lekkerste recepten om te bakken voor Moederdag voor jou verzameld.
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Aardbeien-roomvlaai
Rond Moederdag kunnen we weer genieten van de zomerkoninkjes. Maak daar gretig gebruik van en bak deze heerlijke traktatie. Romig, knapperig, fruitig & zoet. Deze vlaai heeft alles!
Zelfgebakken frambozen croissants
Bij Moederdag hoort een ontbijtje op bed. En laten we eerlijk zijn; die is niet compleet zonder croissants. Maak ze voor je moeder extra speciaal door een variant met frambozen te maken. Wel zo feestelijk! Heb je het onder de knie? Varieer de volgende keer dan ook eens met de kleurlagen door cacao of pistache te gebruiken.
No-bake cheesecake met frambozen & mascarpone
Deze prachtige taart ziet er zo spectaculair uit dat je vast denkt dat ‘ie moeilijk te maken is. Niks is minder waar. Deze cheesecake hoeft niet de oven in en doordat er geen gelatine in zit, stijft hij niet zo op als een gewone cheesecake, dus is zijn textuur zachter en romiger. Ook als je net als ik niet ‘s werelds meest getalenteerde patissier bent, wordt het alsnog een spektakelstuk.
Wentelteefjes van croissant met kaneel en frambozen
Croissantjes + wentelteefjes = match made in heaven. Je verandert het Franse ontbijtje in een handomdraai in deze luxe wentelteefjes! Perfect voor het ontbijt op bed.
Filotaartjes met lavendelricotta
Je kunt Moederdag niet beter vieren dan met een gebakje. Met deze knapperige kanjers geniet je volop van het voorjaar. Filobakjes over? Gebakken en afgekoeld kun je ze enkele weken bewaren in een luchtdichte trommel.
Rabarbertaart
Aardbeien en rabarber zijn een gouden combinatie! En dat proef je in deze taart. Het zoete van aardbeien en het zure van rabarber geven een gebalanceerde smaak. Het liefst serveer je deze taart lauwwarm met wat poedersuiker of slagroom.
Gemberdonuts
Is jouw moeder een echte zoetekauw? Dan zijn zelfgemaakte donuts de traktatie voor haar. Met deze opvallende rode zoetigheid trek je vast en zeker de aandacht. De prachtige kleur krijgt ‘ie door de jam.
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie