Advertentie
Kookboeken Moederdag
Jouw moeder staat altijd voor je klaar: ze komt je halen als je auto stuk is, past op de kinderen en de gezamenlijke etentjes zijn nog altijd een feest. Hoogste tijd om haar eens flink te verrassen. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Dit zijn de mooiste kookboeken om cadeau te geven voor Moederdag!
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
De makkelijke bakplaat
Houdt jouw moeder van simpel & snel en wil ze liever niet uren in de keuken staan? Dan is dit het boek voor haar! In het kookboek “De makkelijke bakplaat” van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten waarbij de oven het meeste werk doet. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks en snelle bereiding.
Groenten
Ik geloof niet dat er moeders zijn die er niet op hameren dat hun kroost meer groente binnen moet krijgen. Om dat gemakkelijker te maken heeft Mari Maris een prachtig boek gemaakt met groenten in de hoofdrol. Dit boek is voor iedereen die weleens groenten eet en staat vol met inspiratie & uitgebreide basiskennis. We deelden al eerder een paar heerlijke recepten uit dit fantastische boek!
Zoet genoeg
Eindelijk, hét bakboek van Alison Roman is uit! In haar nieuwe boek “Zoet genoeg” vind je meer dan 80 recepten voor de lekkerste taarten, koekjes en ook desserts. Natuurlijk stuk voor stuk met haar kenmerkende nonchalance die altijd leidt tot een indrukwekkend eindresultaat. Bakken kan Alison namelijk als geen ander: ze werkte jarenlang als patisseriechef in diverse restaurants. Haar salted butter and chocolate chunk shortbread ging zelfs viral in 2021, en haar populaire key lime pie is de nummer 1 zoekterm op haar drukbezochte website.
Home Made Basics
“Home Made Basics” is een kookboek dat eigenlijk niet in je boekenkast mag ontbreken. Het is echt zo’n boek dat van zelf koken een feestje maakt. Of je nu veel of weinig ervaring hebt en jong of oud bent, dit kookboek is voor iedereen geschikt. Het thema van het boek is ‘Home Made’, dus de dressing over je salade, de ketchup bij je krokante kip en het deeg van je pizza maak je met Yvette allemaal lekker zelf. Dat is niet moeilijk, maar geeft wel heel veel voldoening. Of zoals Yvette van Boven zou zeggen: “Een immens trots gevoel.”
Tip: het boek is nu tijdelijk met € 10,- korting te bestellen!
Fast, fresh, simple
Zoals de naam al doet vermoeden is dit het perfecte kookboek voor alle moeders die snelle, verse en simpele maaltijden op tafel willen zetten. Culinair icoon Donna Hay deelt meer dan 160 snelle recepten vol verse smaken en simpele achter-de-handjes voor elke dag en iedere gelegenheid.
Pasta Grannies
Van wie kun je beter leren koken met passie dan van de “Pasta Grannies” die hun leven hebben gewijd aan koken, familie en ook samen genieten? Ontdek bijvoorbeeld Pina’s (91) kastanjegnocchi met walnotenpesto, liefdevol gemaakt met ingrediënten die ze rond haar huis in Ligurië verbouwt. Of het speciale tagliatellerecept van Marietta (99), rechtstreeks uit haar moestuin op het Calabrische platteland. Naast recepten voor smakelijke vleesgerechten, groentepasta’s, overheerlijke pizza’s en natuurlijk ook de lekkerste desserts, wordt er volop gekookt met zeevruchten, rijst en peulvruchten, kruiden en specerijen.
Moeten, mogen & uitsloven
Wanneer je moeder en jij beide graag in de keuken staan, mag je dit boek eigenlijk niet missen. “Moeten, mogen & uitsloven” is een intiem boek gemaakt door vader en kind. In dit boek vind je zestig eerlijke en niet al te moeilijke recepten. Jong versus oud, nieuw versus traditioneel. Van snelle maaltijden – wanneer er gekookt moet worden – tot iets uitgebreidere gerechten – voor als er meer tijd is – wanneer er gekookt mag worden.
Meer over kookboeken? Bekijk hier al onze tips, artikelen en recepten uit de beste kookboeken!
Onze tips
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.