Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kerstdiner met Jumbo - Kerstdessert - Pavlova met rood fruit

Kerstdiner met Jumbo: heerlijk driegangenmenu

In samenwerking met Jumbo
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Host jij dit jaar het kerstdiner, maar heb je nog wat inspiratie nodig voor het menu? Geen zorgen, want wij hebben een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en kerstdessert voor je klaarstaan. Jumbo stelde een heerlijk driegangenmenu samen. Met de inspiratie in dit artikel is jouw kerstdiner gegarandeerd een succes!

Kerstdiner met Jumbo

Misschien is de voorpret wel het leukste aan de feestdagen. We gaan maar al te graag zoek naar recepten en inspiratie voor een onvergetelijke kerst dit jaar. Maak jij dit jaar het kerstdiner? Bekijk dan eens dit heerlijke kerstdiner met Jumbo, zij stelden een heerlijk driegangenmenu samen. Maak dit de gezelligste kerst tot nu toe en verras jouw gasten met deze recepten.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Bij een driegangenmenu is het belangrijk dat het voorgerecht uitnodigend, maar niet te vullend is. Een klein entree zoals tartelettes met klein gesneden groente is een gezonde start van het diner. Je kunt hier zelf kiezen welke groenten je graag toevoegt, bijvoorbeeld courgette en paprika. De voorbereiding kost ongeveer 40 minuten waarvan de tartelettes ongeveer 20-25 minuten in de oven staan. Zorg ervoor dat je leuke ovenvaste vormpjes hebt om de kleine taartjes in te doen, dat geeft een extra gezellige uitstraling.

> naar het recept: tartelettes met klein gesneden groente

Kerstdiner met Jumbo - Voorgerecht - Tartelettes met minigroente

Hoofdgerecht

Kaasfondue is een echt wintergerecht. Naast dat het ontzettend gezellig is om dit met de familie te delen, is het ook nog eens makkelijk te maken. Haal een goede kaasfonduemix in huis en allemaal lekkere hapjes om in de kaas te dippen en je bent er helemaal klaar voor! Heerlijk voor in de kaasfondue zijn stukjes vlees zoals gehaktballetjes en klein gesneden biefstuk, of kies voor een vegetarische optie met stukjes bloemkool of worteltjes. Stokbrood is bij kaasfondue natuurlijk onmisbaar.

> naar het recept: kaasfondue

kazen voor kaasfondue

Dessert

Ben jij gek op koken en bakken en sloof je je graag uit in de keuken? Met een kerstdessert zoals een pavlova met rood fruit steel je de show! Het maken van deze meringuetaart kost wat tijd, vooral het bakken en het afkoelen. In totaal duurt het ongeveer 2,5 uur. Het opkloppen van het eiwit voor de pavlova heeft extra aandacht nodig om te zorgen dat het de juiste textuur is. Na het afkoelen kun je als toppings kiezen uit jouw favoriete fruit, slagroom en ook nog eens geraspte stukjes chocolade.

> naar het recept: pavlova met rood fruit

Kerstdiner met Jumbo - Kerstdessert - Pavlova met rood fruit

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!