Eerder vertelden we je al hoe je kunt controleren of je een rijpe avocado in handen hebt. Het komt echter regelmatig voor dat je niet de hele vrucht gebruikt en dus een halve avocado moet bewaren. Een diepvrieszakje, vershoudfolie en zelfs speciale avocadodoosjes: we hebben het allemaal geprobeerd, maar deze hulpmiddelen zijn helaas niet zo effectief en de vrucht zal snel bruin worden. Bijna hadden we de hoop opgegeven. Tenminste, tot TikTokker @kmag1 met de gouden tip op de proppen kwam.

Wil je iedere week de handigste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Een halve avocado bewaren: de ultieme truc

De video heeft bijna 900.000 views en wij snappen wel waarom: de truc is namelijk super simpel. Wil je een halve avocado bewaren? Zorg er dan ten eerste voor dat je de helft met de pit overhoudt. Pak vervolgens een plastic potje en doe er een laagje water in. Leg de vrucht met de snijkant naar beneden in het water en doe de deksel op het potje. Zet in de koelkast en na 24 uur is je avocado nog zo goed als nieuw. Dep hem voor gebruik nog even droog met keukenpapier en de kleur, smaak en textuur is je favoriete lekkernij nog precies zoals je had gehoopt.

Bekijk de video’s van @kmag1 over een halve avocado bewaren hieronder:

@kmag1Wait for it. It WORKS. ##food##health##notachef##lifehack##foodhack##foryoupage##over30##avocado##single♬ original sound – kmag1

Na 24 uur:

@kmag1Yay for omegas! 🥑🥑🥑 ##avocado##foodhack##omegas##notachef##fyp##foryoupage♬ original sound – kmag1