Moelleux au chocolat bakken

Als ergens moelleux au chocolat op de kaart staat ben ik meteen verkocht. Dit typisch Franse dessert vind ik zó lekker, dat de rest van het menu me nauwelijks nog wat uitmaakt. Deze lavacakes hebben een lekkere cakelaag van buiten, waar de chocolade uitstroomt zodra je er je lepel in zet. Wij geven je een paar handige tips én hebben een aantal recepten voor je verzameld.

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tips:

  1. Gebruik altijd pure chocolade van goede kwaliteit en een hoog percentage cacao. Dat zorgt voor een intensere chocoladesmaak.
  2. Verder is het belangrijk dat je boter op kamertemperatuur is voor je hem verwerkt.
  3. Het lekkerste (en leukste!) aan deze chocolade lavacakejes is dat de zachte chocolade eruit stroomt zodra je ze doorsnijdt. Dat behaal je door de cakejes voor het bakken een tijdje in de vriezer te zetten en ze vooral niet te lang te bakken (max. 10 minuten!).
  4. Het spannendste moment? Het omkeren van de cakejes nadat ze uit de oven komen. Laat ze eerst een paar minuten afkoelen, leg dan een bordje op de vormpjes en keer voorzichtig om. Tik eventueel met het vormpje op het bord als hij niet meteen los komt en til het er dan voorzichtig af.

Recepten voor moelleux au chocolat

Heb je ook zo’n trek gekregen? Dat snappen we wel! Met deze drie recepten voor moelleux au chocolat zet jij dit fantastische chocolade-toetje ook zelf op tafel!

Klassieke lavacake

Klassieker kan het niet. Alleen al bij het kijken naar deze foto loopt het water je toch in de mond? Haal gauw de nodige chocolade in huis en zet je oven maar vast aan!

> naar het recept: klassieke moelleux au chocolat 

lava cakejes

Lava cake uit een potje

Vind je het omkeren spannend? Geen probleem! Deze lava cakejes bak je namelijk in ovenschaaltjes, waardoor ze niet kunnen mislukken.

> naar het recept: lava cake

Lava cake

Moelleux au chocolat met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet

Wil je helemaal losgaan? Met dit recept maak je je moelleux au chocolat extra speciaal. Het lijkt wel een sterrendessert!

> naar het recept: moelleux au chocolat met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet

Chocolade-lavacakejes met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet

Lees ook: 5x chocoladecake bakken