Advertentie
Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor moelleux au chocolat bij elkaar. Ga jij moelleux au chocolat bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!
Moelleux au chocolat bakken
Als ergens moelleux au chocolat op de kaart staat ben ik meteen verkocht. Dit typisch Franse dessert vind ik zó lekker, dat de rest van het menu me nauwelijks nog wat uitmaakt. Deze lavacakes hebben een lekkere cakelaag van buiten, waar de chocolade uitstroomt zodra je er je lepel in zet. Wij geven je een paar handige tips én hebben een aantal recepten voor je verzameld.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tips voor moelleux au chocolat bakken
- Gebruik altijd pure chocolade van goede kwaliteit en een hoog percentage cacao. Dat zorgt voor een intensere chocoladesmaak.
- Verder is het belangrijk dat je boter op kamertemperatuur is voor je hem verwerkt.
- Het lekkerste (en leukste!) aan deze chocolade lavacakejes is dat de zachte chocolade eruit stroomt zodra je ze doorsnijdt. Dat behaal je door de cakejes voor het bakken een tijdje in de vriezer te zetten en ze vooral niet te lang te bakken (max. 10 minuten!).
- Het spannendste moment? Het omkeren van de cakejes nadat ze uit de oven komen. Laat ze eerst een paar minuten afkoelen, leg dan een bordje op de vormpjes en keer voorzichtig om. Tik eventueel met het vormpje op het bord als hij niet meteen los komt en til het er dan voorzichtig af.
Recepten voor moelleux au chocolat
Heb je ook zo’n trek gekregen? Dat snappen we wel! Met deze drie recepten voor moelleux au chocolat zet jij dit fantastische chocolade-toetje ook zelf op tafel!
Lava cakejes (moelleux)
Klassieker kan het niet. Alleen al bij het kijken naar deze foto loopt het water je toch in de mond? Haal gauw de nodige chocolade in huis en zet je oven maar vast aan!
Ingrediënten
Bereiding
Vet 6 puddingvormpjes (150 ml inhoud) in met boter en bestuif ze met cacao poeder. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Smelt au bain-marie 150 g boter met de chocolade in stukken.
Klop de eieren en de eidooiers met de suiker licht en romig. Spatel het chocolademengsel erdoorheen. Zeef de bloem en 2 el cacaopoeder erboven en spatel erdoorheen. Verdeel het beslag over de vormpjes totdat elk vormpje voor ¾ gevuld is. (Je kunt het beslag in de vormpjes nu evt. tot 5 uur in de koelkast bewaren. Dek ze dan eerst af met vershoudfolie en laat opwarmen tot
kamertemperatuur voor je verdergaat).Druk steeds twee toffees op elkaar en duw ze in het beslag in de vormpjes tot je ze niet meer kunt zien. Bak de moelleux ca. 10 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat ca. 30 seconden rusten. Snijd met een scherp mes de randen los van de vormpjes en draai de moelleux om op bordjes. Bestrooi met cacaopoeder.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Alice Hart Foto’s: Philip Webb Styling: Victoria Allen Foodstyling: Alice Hart
Lava cake
Vind je het omkeren spannend? Geen probleem! Deze lava cakejes bak je namelijk in ovenschaaltjes, waardoor ze niet kunnen mislukken.
Chocolade-lavacakejes met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet
Wil je helemaal losgaan? Met dit recept maak je je moelleux au chocolat extra speciaal. Het lijkt wel een sterrendessert!
Onze tips
Dit zijn de geheimen voor de perfecte chocolate chip cookies
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
No waste: restjes overgebleven gesmolten chocolade verwerken
4x tips voor dé perfecte tulband
6x tips voor het perfecte bananenbrood
Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers
11x de lekkerste appeltaart recepten om te bakken
Hutspot maken: 3x lekkere recepten
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?