Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
lava cakejes

Zo kun je de ultieme moelleux au chocolat bakken

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor moelleux au chocolat bij elkaar. Ga jij moelleux au chocolat bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Moelleux au chocolat bakken

Als ergens moelleux au chocolat op de kaart staat ben ik meteen verkocht. Dit typisch Franse dessert vind ik zó lekker, dat de rest van het menu me nauwelijks nog wat uitmaakt. Deze lavacakes hebben een lekkere cakelaag van buiten, waar de chocolade uitstroomt zodra je er je lepel in zet. Wij geven je een paar handige tips én hebben een aantal recepten voor je verzameld.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tips voor moelleux au chocolat bakken

  1. Gebruik altijd pure chocolade van goede kwaliteit en een hoog percentage cacao. Dat zorgt voor een intensere chocoladesmaak.
  2. Verder is het belangrijk dat je boter op kamertemperatuur is voor je hem verwerkt.
  3. Het lekkerste (en leukste!) aan deze chocolade lavacakejes is dat de zachte chocolade eruit stroomt zodra je ze doorsnijdt. Dat behaal je door de cakejes voor het bakken een tijdje in de vriezer te zetten en ze vooral niet te lang te bakken (max. 10 minuten!).
  4. Het spannendste moment? Het omkeren van de cakejes nadat ze uit de oven komen. Laat ze eerst een paar minuten afkoelen, leg dan een bordje op de vormpjes en keer voorzichtig om. Tik eventueel met het vormpje op het bord als hij niet meteen los komt en til het er dan voorzichtig af.

Recepten voor moelleux au chocolat

Heb je ook zo’n trek gekregen? Dat snappen we wel! Met deze drie recepten voor moelleux au chocolat zet jij dit fantastische chocolade-toetje ook zelf op tafel!

lava cakejes

Lava cakejes (moelleux)

Klassieker kan het niet. Alleen al bij het kijken naar deze foto loopt het water je toch in de mond? Haal gauw de nodige chocolade in huis en zet je oven maar vast aan!

Naar het recept
Lava cake

Lava cake

Vind je het omkeren spannend? Geen probleem! Deze lava cakejes bak je namelijk in ovenschaaltjes, waardoor ze niet kunnen mislukken.

Naar het recept
Chocolade-lavacakejes met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet

Chocolade-lavacakejes met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet

Wil je helemaal losgaan? Met dit recept maak je je moelleux au chocolat extra speciaal. Het lijkt wel een sterrendessert!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!