
Tips voor de perfecte tulband
Lees verder na de advertentie
Hou je ook zo van bakken en maak je graag een tulband? Met deze vier tips voor de perfecte tulband gaat het nooit meer verkeerd, beloofd! Heb je de tips eenmaal onder de knie? Probeer dan eens een van deze heerlijke recepten voor tulband. Bewaar je een stukje voor ons?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Tip 1: Storten
Heb je een mooie tulbandvorm gescoord? Dan wil je natuurlijk dat de tulband er in één geheel uitkomt. Vet de vorm daarom royaal in met boter – liever teveel dan te weinig – en bestrooi hem met paneermeel in plaats van met bloem. Laat de tulband ook even kort afkoelen voordat je hem stort.
Tip 2: Kloppen
Het geheim van een luchtige tulband zit hem in het kloppen van het beslag. Roer als laatste de bloem door het beslag en klop zeer kort door tot het beslag net egaal is. Zo activeer je de gluten in de bloem minimaal waardoor de tulband niet te taai wordt. Dat bedoelden ze dus met ‘mals gebak’.
Nog meer tips voor de perfecte tulband:
Tip 3: Bakken
Het beste bak je een tulband in een elektrische oven. Heb je een heteluchtoven? Zet dan een ovenvast schaaltje met water onderin de oven om te voorkomen dat de cake uitdroogt.
Tip 4: Afdekken
Dreigt je tulband tijdens het bakken te bruin te worden? Houd aluminiumfolie bij de hand om hem indien nodig af te dekken.
Zoek je nog de perfecte vorm voor een tulband? Deze vorm van FonQ vinden wij toch wel de allermooiste in zijn soort…
Lees ook:
Tulbanden bakken: ouderwets lekkere recepten
Verschillende soorten bloem: een overzicht
Zo maak je dé ultieme MonChoutaart
Onze tips

Seizoensgroenten in mei: dit moet je eten

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf focaccia maken: zo doe je dat

Bloemkool koken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Dit zijn dé allerlekkerste poké bowl sauzen en toppings

BBQ boodschappen: dit heb je nodig per persoon

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers

Van pasta tot tomaat: wanneer gebruik je welk product?

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.