Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
tips voor de perfecte tulband

4x tips voor dé perfecte tulband

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Een écht mooie tulband is makkelijker gezegd dan gemaakt. Met die chique tulbandvorm ben je er nog niet. Wil jij zo'n stijlvolle ronde cake op tafel zetten, die ook nog eens goed gelukt is? Dan doe je er goed aan om deze vier tips in het achterhoofd te houden!

Tips voor de perfecte tulband

Hou je ook zo van bakken en maak je graag een tulband? Met deze vier tips voor de perfecte tulband gaat het nooit meer verkeerd, beloofd! Heb je de tips eenmaal onder de knie? Probeer dan eens een van deze heerlijke recepten voor tulband. Bewaar je een stukje voor ons?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip 1: Storten

Heb je een mooie tulbandvorm gescoord? Dan wil je natuurlijk dat de tulband er in één geheel uitkomt. Vet de vorm daarom royaal in met boter – liever teveel dan te weinig – en bestrooi hem met paneermeel in plaats van met bloem. Laat de tulband ook even kort afkoelen voordat je hem stort.

tips voor de perfecte tulband: storten

Tip 2: Kloppen

Het geheim van een luchtige tulband zit hem in het kloppen van het beslag. Roer als laatste de bloem door het beslag en klop zeer kort door tot het beslag net egaal is. Zo activeer je de gluten in de bloem minimaal waardoor de tulband niet te taai wordt. Dat bedoelden ze dus met ‘mals gebak’.

tulband kloppen

Nog meer tips voor de perfecte tulband:

Tip 3: Bakken

Het beste bak je een tulband in een elektrische oven. Heb je een heteluchtoven? Zet dan een ovenvast schaaltje met water onderin de oven om te voorkomen dat de cake uitdroogt.

Tip 4: Afdekken

Dreigt je tulband tijdens het bakken te bruin te worden? Houd aluminiumfolie bij de hand om hem indien nodig af te dekken.

covertulband

Zoek je nog de perfecte vorm voor een tulband? Deze vorm van FonQ vinden wij toch wel de allermooiste in zijn soort…

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!