Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Tulbanden bakken: ouderwets lekkere recepten

Tulbanden bakken: ouderwets lekkere recepten

Advertentie

Er zijn weinig baksels zo klassiek als de tulband. Door de prachtige vorm staat deze cake altijd chique en feestelijk. Wil jij ook indruk maken? Ga dan snel aan de bak!

Recepten voor tulbanden bakken

Een écht mooie tulband is makkelijker gezegd dan gemaakt. Met alleen die ouderwets lekkere recepten voor tulbanden en chique tulbandvorm ben je er nog niet. Wil jij zo’n stijlvolle ronde cake op tafel zetten, die ook nog eens goed gelukt is? Dan doe je er goed aan om deze 4 tips in het achterhoofd te houden! Heb jij de basis onder de knie? Dan kan je naar hartenlust variëren. Laat je inspireren door onze heerlijke recepten om tulbanden mee te bakken.

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Worteltulband

Geen worteltjestaart maar een worteltulband. Je maakt ‘m gemakkelijk zelf. Net als bij de klassieke taart maakt de dot frisse frosting de cake helemaal af.

tulbanden recepten

Chocolade-tahintulband

De smaak van chocolade en sesam? Denk chocolade en pinda, maar met meer diepte dan je gewend bent. Dit is een fantastische tulband die je – na een uurtje zwoegen – niet meer gauw vergeet!

tahintulband chocolade

Champagnetulband

Heb je iets te vieren? Dan misstaat deze champagnetulband niet op je feestje. Er gaat maar een klein scheutje van de drank in dus je houdt genoeg over om samen mee te proosten!

Champagnetulband

Anijstulband met anijsfrosting

Wammes Waggel zong het al vol overtuiging in de film van Ollie B. Bommel: Anijs, anijs, het lekkerste is anijs. Dat vinden wij ook, vooral in zo’n ouderwets lekkere tulband.

anijstulband

Gemarmerde amandeltulband

De tulband heb je inmiddels onder de knie, maar met deze gemarmerde amandeltulband maak je pas echt de blits. Houd je hoofd koel en dan wordt het bakken van je eerste gemarmerde tulband een feestje!

tulbanden recepten

Red velvet tulband

Red velvet is een klassieke Amerikaanse taart. De prachtige rode kleur kreeg het beslag vroeger door de chemische reactie van de samenkomst van azijn, karnemelk en het toenmalige cacaopoeder. Tegenwoordig is ons cacaopoeder meer bewerkt en krijgt het beslag niet meer vanzelf de rode kleur. Om het lot een handje te helpen, voegen we gewoon wat kleurstof toe.

red velvet tulband

Sinaasappeltulband

Deze tulband zou zeker niet op de paastafel misstaan. De frisse kleuren en smaken passen helemaal bij het voorjaar.

sinaasappeltulband

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!