
Recepten voor tulbanden bakken
Lees verder na de advertentie
Een écht mooie tulband is makkelijker gezegd dan gemaakt. Met alleen die ouderwets lekkere recepten voor tulbanden en chique tulbandvorm ben je er nog niet. Wil jij zo’n stijlvolle ronde cake op tafel zetten, die ook nog eens goed gelukt is? Dan doe je er goed aan om deze 4 tips in het achterhoofd te houden! Heb jij de basis onder de knie? Dan kan je naar hartenlust variëren. Laat je inspireren door onze heerlijke recepten om tulbanden mee te bakken.
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Worteltulband
Geen worteltjestaart maar een worteltulband. Je maakt ‘m gemakkelijk zelf. Net als bij de klassieke taart maakt de dot frisse frosting de cake helemaal af.
Chocolade-tahintulband
De smaak van chocolade en sesam? Denk chocolade en pinda, maar met meer diepte dan je gewend bent. Dit is een fantastische tulband die je – na een uurtje zwoegen – niet meer gauw vergeet!
Champagnetulband
Heb je iets te vieren? Dan misstaat deze champagnetulband niet op je feestje. Er gaat maar een klein scheutje van de drank in dus je houdt genoeg over om samen mee te proosten!
Anijstulband met anijsfrosting
Wammes Waggel zong het al vol overtuiging in de film van Ollie B. Bommel: Anijs, anijs, het lekkerste is anijs. Dat vinden wij ook, vooral in zo’n ouderwets lekkere tulband.
Gemarmerde amandeltulband
De tulband heb je inmiddels onder de knie, maar met deze gemarmerde amandeltulband maak je pas echt de blits. Houd je hoofd koel en dan wordt het bakken van je eerste gemarmerde tulband een feestje!
Red velvet tulband
Red velvet is een klassieke Amerikaanse taart. De prachtige rode kleur kreeg het beslag vroeger door de chemische reactie van de samenkomst van azijn, karnemelk en het toenmalige cacaopoeder. Tegenwoordig is ons cacaopoeder meer bewerkt en krijgt het beslag niet meer vanzelf de rode kleur. Om het lot een handje te helpen, voegen we gewoon wat kleurstof toe.
Sinaasappeltulband
Deze tulband zou zeker niet op de paastafel misstaan. De frisse kleuren en smaken passen helemaal bij het voorjaar.
Onze tips

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeën

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.