We dronken onze zelfgemaakte cocktails, staken de barbecue aan, plukten verse kruiden en kochten spartelverse vis. Voor frisse gerechten waar je naar verlangt als het hartje zomer is.

Goedemorgen zonnetje!

Als de brandende zon je niet motiveert om je bed uit te komen, dan doen deze ontbijtgerechten het wel. Want geef toe; wie kan er nog blijven liggen als er een stapel American pancakes met pindakaasglazuur of een ontbijtburger met bacon op je staat te wachten? Liever healthy met een smoohie ontbijtbowl kan ook! Geloof ons, een beter begin van de dag is er niet.

foodies juli 2019

Zomercocktails & BBQ

Hoe warmer de zon, hoe heter de kolen! Trek je vrienden van de luie tuinstoel en ga aan de slag met in bier gestoomd lamsvlees, misoribbetjes of tandooribloemkool van de barbecue. Serveer daar een frisse perzik-bergamot slush, mexican mule of rosé kombucha punch bij en geniet tot de zon ondergaat. Samen denken jullie stil; kon het maar voor altijd zomer zijn!

foodies juli 2019

Homemade ijsjes

Die warme dagen waarop je spontaan besluit een ijsje te gaan halen bij de dichtstbijzijnde snackbar? Die zijn voorbij. Tenminste, je hoeft voor een ijsje niet meer naar de snackbar. IJs maak je deze zomer namelijk lekker zelf. Met de recepten van Aniek Keijsers ligt jouw vriezer straks vol met semifreddo met frambozen, gekaramelliseerd wittechocoladeijs en eton mess ijs.

foodies juli 2019

En verder…

Bedachten we zes lichte gerechten voor de heetste dagen, kozen we de lekkerste saladerecepten uit het Saladeboek van Janneke Philippi, sloegen we af naar de visafslag voor verse zeebrasem, inktvis, krab, sprot en langoustine, kookten we een vegetarisch menu met verse kruiden, reisden we af naar Portugal voor zonnig vakantievoer, flaneerden we in Florence en maakte onze columnist Christian Weij z’n eigen frisdrank; gefermenteerde cassis.

foodies juli 2019

foodies juli ligt op 18 juni in de winkels. Je koopt hem in de foodies webshop!