Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
foodies juli 2019

NIEUW: afkoelen met foodies juli

Advertentie

“Ik heb de zoooomer in m’n bol”, klinkt het luidkeels vanaf de redactie. We gebruikten de mooie voorjaarsdagen om in de zomerstemming te komen en voor jullie dit zonnige nummer met ijs, cocktails en salades te maken.

We dronken onze zelfgemaakte cocktails, staken de barbecue aan, plukten verse kruiden en kochten spartelverse vis. Voor frisse gerechten waar je naar verlangt als het hartje zomer is.

Goedemorgen zonnetje!

Als de brandende zon je niet motiveert om je bed uit te komen, dan doen deze ontbijtgerechten het wel. Want geef toe; wie kan er nog blijven liggen als er een stapel American pancakes met pindakaasglazuur of een ontbijtburger met bacon op je staat te wachten? Liever healthy met een smoohie ontbijtbowl kan ook! Geloof ons, een beter begin van de dag is er niet.

foodies juli 2019

Zomercocktails & BBQ

Hoe warmer de zon, hoe heter de kolen! Trek je vrienden van de luie tuinstoel en ga aan de slag met in bier gestoomd lamsvlees, misoribbetjes of tandooribloemkool van de barbecue. Serveer daar een frisse perzik-bergamot slush, mexican mule of rosé kombucha punch bij en geniet tot de zon ondergaat. Samen denken jullie stil; kon het maar voor altijd zomer zijn!

foodies juli 2019

Homemade ijsjes

Die warme dagen waarop je spontaan besluit een ijsje te gaan halen bij de dichtstbijzijnde snackbar? Die zijn voorbij. Tenminste, je hoeft voor een ijsje niet meer naar de snackbar. IJs maak je deze zomer namelijk lekker zelf. Met de recepten van Aniek Keijsers ligt jouw vriezer straks vol met semifreddo met frambozen, gekaramelliseerd wittechocoladeijs en eton mess ijs.

foodies juli 2019

En verder…

Bedachten we zes lichte gerechten voor de heetste dagen, kozen we de lekkerste saladerecepten uit het Saladeboek van Janneke Philippi, sloegen we af naar de visafslag voor verse zeebrasem, inktvis, krab, sprot en langoustine, kookten we een vegetarisch menu met verse kruiden, reisden we af naar Portugal voor zonnig vakantievoer, flaneerden we in Florence en maakte onze columnist Christian Weij z’n eigen frisdrank; gefermenteerde cassis.

foodies juli 2019

foodies juli ligt op 18 juni in de winkels. Je koopt hem in de foodies webshop!

 

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!