
We dronken onze zelfgemaakte cocktails, staken de barbecue aan, plukten verse kruiden en kochten spartelverse vis. Voor frisse gerechten waar je naar verlangt als het hartje zomer is.
Lees verder na de advertentie
Goedemorgen zonnetje!
Als de brandende zon je niet motiveert om je bed uit te komen, dan doen deze ontbijtgerechten het wel. Want geef toe; wie kan er nog blijven liggen als er een stapel American pancakes met pindakaasglazuur of een ontbijtburger met bacon op je staat te wachten? Liever healthy met een smoohie ontbijtbowl kan ook! Geloof ons, een beter begin van de dag is er niet.
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Zomercocktails & BBQ
Hoe warmer de zon, hoe heter de kolen! Trek je vrienden van de luie tuinstoel en ga aan de slag met in bier gestoomd lamsvlees, misoribbetjes of tandooribloemkool van de barbecue. Serveer daar een frisse perzik-bergamot slush, mexican mule of rosé kombucha punch bij en geniet tot de zon ondergaat. Samen denken jullie stil; kon het maar voor altijd zomer zijn!
Homemade ijsjes
Die warme dagen waarop je spontaan besluit een ijsje te gaan halen bij de dichtstbijzijnde snackbar? Die zijn voorbij. Tenminste, je hoeft voor een ijsje niet meer naar de snackbar. IJs maak je deze zomer namelijk lekker zelf. Met de recepten van Aniek Keijsers ligt jouw vriezer straks vol met semifreddo met frambozen, gekaramelliseerd wittechocoladeijs en eton mess ijs.
En verder…
Bedachten we zes lichte gerechten voor de heetste dagen, kozen we de lekkerste saladerecepten uit het Saladeboek van Janneke Philippi, sloegen we af naar de visafslag voor verse zeebrasem, inktvis, krab, sprot en langoustine, kookten we een vegetarisch menu met verse kruiden, reisden we af naar Portugal voor zonnig vakantievoer, flaneerden we in Florence en maakte onze columnist Christian Weij z’n eigen frisdrank; gefermenteerde cassis.
foodies juli ligt op 18 juni in de winkels. Je koopt hem in de foodies webshop!
Onze tips

Wrap it up! Smaakvolle wraps met gehakt voor elke gelegenheid

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeën
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.